Uita parsanauhoja jääkylvyssä, niin ne rapsakoituvat.
Tattari-parsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kananmunakastike(ks. ohje alhaalla).
- Laita jääkylmää vettä kulhoon. Suikaloi parsat pitkittäin kuorimaveitsellä veteen odottamaan.
- Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää tattari kananmunan joukkoon ja sekoita niin, että jyvät ovat kauttaaltaan kananmunassa. Kuumenna tarttumaton paistinpannu ja kaada tattari kuumaan kuivaan pannuun. Sekoittele kevyesti 2–3 minuuttia, kunnes kananmuna muuttuu läpikuultavaksi ja tattarinjyvät kuivuvat ja tuoksuvat hieman paahteiselta.
- Kuumenna 4 dl vettä, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Lisää tattari ja keitä alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Levitä kypsä tattari laakealle alustalle ja anna jäähtyä.
- Huuhtele salaatit ja revi ne suupaloiksi. Valuta parsat. Sekoita kypsä tattari, parsasuikaleet, salaatit ja kananmunakastike keskenään. Ripottele unikonsiemenet pinnalle.
Vihreä kananmunakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kananmunaa 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
- Paahda unikonsiemeniä kuivassa pannussa 2 minuuttia. Siirrä lautaselle jäähtymään. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori valkosipulinkynsi.
- Mittaa aineet unikonsiemeniä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Lisää siemenet kastikkeeseen