Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Salaatit
14:01 | 18.4.2016

Tattari-parsasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Uita parsanauhoja jääkylvyssä, niin ne rapsakoituvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Tattari-parsasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
parsaa
1
pieni kananmuna
2
dl
tattaria
4
dl
vettä
1
rkl
voita
¾
tl
suolaa
2
l
erilaisia salaatinlehtiä
Lisäksi
2
dl
vihreää kananmunakastiketta
2
rkl
unikonsiemeniä

Vaiheet

  1. Valmista ensin kananmunakastike(ks. ohje alhaalla).
  2. Laita jääkylmää vettä kulhoon. Suikaloi parsat pitkittäin kuorimaveitsellä veteen odottamaan.
  3. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää tattari kananmunan joukkoon ja sekoita niin, että jyvät ovat kauttaaltaan kananmunassa. Kuumenna tarttumaton paistinpannu ja kaada tattari kuumaan kuivaan pannuun. Sekoittele kevyesti 2–3 minuuttia, kunnes kananmuna muuttuu läpikuultavaksi ja tattarinjyvät kuivuvat ja tuoksuvat hieman paahteiselta.
  4. Kuumenna 4 dl vettä, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Lisää tattari ja keitä alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Levitä kypsä tattari laakealle alustalle ja anna jäähtyä.
  5. Huuhtele salaatit ja revi ne suupaloiksi. Valuta parsat. Sekoita kypsä tattari, parsasuikaleet, salaatit ja kananmunakastike keskenään. Ripottele unikonsiemenet pinnalle.

Vihreä kananmunakastike

Ainesosat

1
kananmuna
1
rkl
unikonsiemeniä
1
dl
kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
öljyä
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
dijonninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Keitä kananmunaa 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
  2. Paahda unikonsiemeniä kuivassa pannussa 2 minuuttia. Siirrä lautaselle jäähtymään. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori valkosipulinkynsi.
  3. Mittaa aineet unikonsiemeniä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Lisää siemenet kastikkeeseen
Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
Parsa
tattari
Vegebaari
Kevyet & salaatit

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini