Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Tässä nizzansalaatissa tonnikala vaihdetaan kikhernetahnaan ja aioli korvataan kastikkeella, jossa ihastuttavat sahrami ja klementiini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunoiden keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegen nizzansalaatti

Ainekset

2
kananmunaa
400
g
keitettyä perunaa (kiinteä lajike)
100
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
ps (150 g)
salaattisekoitusta
250
g
erivärisiä tomaatteja
1
ruukku
tilliä
1
punasipuli
2
rkl
kaprista
1
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
Kikhernekala
1
tlk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
punasipuli
3
rkl
kaprista
½
sitruuna
½
norilevy
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Keitä ja viilennä perunat etukäteen.
  2. Aloita salaatin tekeminen kikhernekalasta. Valuta kikherneet ja murskaa ne haarukalla tai sauvasekoittimella karkeasti. Hienonna punasipuli ja kaprikset. Purista sitruunamehu. Saksi norilevy pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki kikhernekalan aineet keskenään.
  3. Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja halkaise munat. Asettele salaatti laakealle vadille. Pilko tomaatit ja tilli ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
  6. Lado kaikki aineet salaattivadille. Tarjoa salaatti sahrami-klementiinikastikkeen kanssa (ohje alempana).

Sahrami-klementiinikastike

Ainekset

2
klementiiniä
1
ps (0,5 g)
sahramia
2
dl
turkkilaista jogurttia
ripaus
chilihiutaleita
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista klementiinien mehu. Sekoita sahrami mehuun.
  2. Lisää jogurtti ja chili. Sekoita, mausta suolalla ja tarjoa salaatin kanssa. Kastike säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.

Kommentit (4)

Jj

Kananmunia vegesalaatissa?

Ammattilainen

MIllä anjovis on korvattu? Tärkeä osa Nizzansalaattia. Aioli on korvattu? Aioli ei edes kuulu Nizzansalaattiin. Voi kiesus teitä. Ajattele kun asiakas menee ravintolaan ja tilaa oikean Nizzansalaatin ja alkaa rähjäämään tarjoilijalle tai kokille miksei tässä ole aiolia tai majoneesia. "Soppa365 sanottiin että on" Erittäin  taidokasta epäammattimaisuutta. Ps.tuohon Vege kohtaan en edes jaksa puuttua....

Nizzalainen

Turkkilainen jugurtti on todella nizzalaista ottaen huomioon että kastike oikeasti on yrtti-vinegretti...noloa Soppa

Vierailija

Vege tarkoittaa yleensä vegetaristia, ei vegaania. Ette selkeästi ole matkustelleet Ranskassa, jossa on ihan tavallista, että jokainen ravintola tai kokki tekee klassikkoannoksen omalla tavallaan. Ehkä siis Suomessakin saa vähän varioida? Löysätkää pipoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.