Tässä nizzansalaatissa tonnikala vaihdetaan kikhernetahnaan ja aioli korvataan kastikkeella, jossa ihastuttavat sahrami ja klementiini.
Vegen nizzansalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ja viilennä perunat etukäteen.
- Aloita salaatin tekeminen kikhernekalasta. Valuta kikherneet ja murskaa ne haarukalla tai sauvasekoittimella karkeasti. Hienonna punasipuli ja kaprikset. Purista sitruunamehu. Saksi norilevy pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki kikhernekalan aineet keskenään.
- Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja halkaise munat. Asettele salaatti laakealle vadille. Pilko tomaatit ja tilli ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Lado kaikki aineet salaattivadille. Tarjoa salaatti sahrami-klementiinikastikkeen kanssa (ohje alempana).
Sahrami-klementiinikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Purista klementiinien mehu. Sekoita sahrami mehuun.
- Lisää jogurtti ja chili. Sekoita, mausta suolalla ja tarjoa salaatin kanssa. Kastike säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.
Kananmunia vegesalaatissa?
MIllä anjovis on korvattu? Tärkeä osa Nizzansalaattia. Aioli on korvattu? Aioli ei edes kuulu Nizzansalaattiin. Voi kiesus teitä. Ajattele kun asiakas menee ravintolaan ja tilaa oikean Nizzansalaatin ja alkaa rähjäämään tarjoilijalle tai kokille miksei tässä ole aiolia tai majoneesia. "Soppa365 sanottiin että on" Erittäin taidokasta epäammattimaisuutta. Ps.tuohon Vege kohtaan en edes jaksa puuttua....
Turkkilainen jugurtti on todella nizzalaista ottaen huomioon että kastike oikeasti on yrtti-vinegretti...noloa Soppa
Vege tarkoittaa yleensä vegetaristia, ei vegaania. Ette selkeästi ole matkustelleet Ranskassa, jossa on ihan tavallista, että jokainen ravintola tai kokki tekee klassikkoannoksen omalla tavallaan. Ehkä siis Suomessakin saa vähän varioida? Löysätkää pipoa...