
Peruna on ruokaisa kasvispizzan täyte.
Mausteinen peruna-avokadopizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä pizzataikinaa varten vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, öljy ja sokeri sekä 2/3 jauhoista. Surauta monitoimikoneen kulhossa 5 minuutin ajan.
- Lisää loput jauhoista ja suola. Veivaa taikinaa koneella toiset 5 minuuttia, peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
- Kuori kypsäksi keitetyt perunat ja viipaloi ne. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet. Jaa taikina kolmeksi palloksi ja kauli niistä ohuita, pyöreitä pizzapohjia. Pane päälle perunatäyte, valutettua revittyä mozzarellaa ja parmesaaniraastetta.
- Lämmitä uuni 300 asteeseen. Kuumenna pelti ensin uunissa. Nosta sen päälle leivinpaperilla oleva pizza. Valuta pizzan reunoille oliiviöljyä ja paista keskitasolla noin 4 minuuttia. Tarjoa pizza avokadoviipaleiden, kirsikkatomaattien, rucolan ja chilikastikkeen kanssa.