Peruna on ruokaisa kasvispizzan täyte.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 annosta
noin 1 t
Helppo
Mausteinen peruna-avokadopizza
Ainesosat
Taikina
3
dl
vettä
15
g
hiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
kiinteitä perunoita
200
g
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1/2
tl
korianteria
1/2
tl
kurkumaa
suolaa ja mustapippuria
125
g
mozzarellaa
1.00
dl
raastettua parmesaania
Pizzan päälle ennen tarjoilua
2
avokadoa
6
kirsikkatomaattia
2
isoa kourallista
rucolaa
makeaa chilikastiketta
Vaiheet
- Lämmitä pizzataikinaa varten vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, öljy ja sokeri sekä 2/3 jauhoista. Surauta monitoimikoneen kulhossa 5 minuutin ajan.
- Lisää loput jauhoista ja suola. Veivaa taikinaa koneella toiset 5 minuuttia, peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
- Kuori kypsäksi keitetyt perunat ja viipaloi ne. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet. Jaa taikina kolmeksi palloksi ja kauli niistä ohuita, pyöreitä pizzapohjia. Pane päälle perunatäyte, valutettua revittyä mozzarellaa ja parmesaaniraastetta.
- Lämmitä uuni 300 asteeseen. Kuumenna pelti ensin uunissa. Nosta sen päälle leivinpaperilla oleva pizza. Valuta pizzan reunoille oliiviöljyä ja paista keskitasolla noin 4 minuuttia. Tarjoa pizza avokadoviipaleiden, kirsikkatomaattien, rucolan ja chilikastikkeen kanssa.