Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pizzan nopea paisto sekä erittäin kuuma uuni ja paistoalusta tekevät pohjasta rapean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + kohotus 16 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pizza Margherita

Ainekset

Taikinajuuri
1
dl
kylmää vettä
1/10
pkt
tuorehiivaa
2 1/4
dl
pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
Taikina
5
dl
pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
2
dl
kädenlämpöistä vettä
1/3
pkt
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
oliiviöljyä voiteluun
Täyte
3
pkt
puhvelinmaitomozzarellaa
4
dl
tomaattikastiketta (ks. ohje alla)
16
kirsikkatomaattia
4
rkl
hyvää oliiviöljyä
1/2
ruukkua basilikaa
mustapippuria myllystä
(sormisuolaa maun mukaan)

Työvaiheet

  • Tee taikinajuuri. Sekoita vesi ja hiiva yleiskoneen kulhossa. Mittaa jauhot joukkoon. Pyöritä koukulla 5 minuuttia. Anna taikinan levätä vähintään 10 minuuttia, mielellään jopa 1 tunti. Mitä kauemmin taikina lepää, sitä enemmän makua ja rakennetta siihen syntyy.
  • Tee tomaattikastike taikinan levätessä (ks. ohje alla).
  • Lisää suola ja sokeri taikinajuureen. Pyöritä yleiskoneessa vielä 5 minuuttia. Laita jääkaappiin 12 tunniksi.
  • Tee taikina. Laita jauhot yleiskoneen kulhoon. Sekoita vesi ja hiiva keskenään, ja lisää neste jauhojen joukkoon. Vaivaa koneessa 5 minuuttia. Anna levätä 10 minuutista 1 tuntiin.
  • Lisää taikinajuuri ja suola. Pyöritä 5 minuuttia koneessa tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tilkka vettä ja sekoita lisää, jos taikina ei ole yhtenäinen.
  • Jaa taikina 4 osaan. Pyöritä palat palloiksi, mutta älä painele taikinaa liikaa, jotta taikina jää ilmavaksi. Laita pallot voidellulle leivinpaperille; jätä taikinalle tilaa kohota. Voitele tuorekelmu öljyllä, peitä sillä taikinapallot ja anna kohota 2 tuntia.
  • Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle, 275–300-asteiseksi. Laita pellit uuniin. Jos sinulla on pizzakivi tai iso metallinen paistolevy, käytä sitä.
  • Jauhota työpöytä ja ota taikinapallo kerrallaan käsittelyyn. Ala pyörittää taikinaa jauhotetulla alustalla sormenpäillä noin 2 cm:n päästä taikinan reunasta. Pyörittele taikinaa välillä kääntäen, kunnes se on halkaisijaltaan noin 25 cm:n lätty. Nosta se varovasti leivinpaperille.
  • Revi mozzarella talouspaperin päälle valumaan. Lusikoi tomaattikastiketta tasaisesti taikinalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne mozzarellan kanssa pizzalle. Pirskota oliiviöljy päälle. Vedä pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja paista 3–6 minuuttia uunin tehosta ja alustasi kuumuudesta riippuen. Kiertoilmauunissa voit paistaa useamman pizzan kerrallaan.
  • Lisää basilikaa, pippuria ja ripaus suolaa valmiin pizzan pinnalle.

Tomaattikastike

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
kirsikkatomaatteja
400
g
säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3-4
timjaminoksaa
3-4
basilikanoksaa

Työvaiheet

  • Kuori valkosipulinkynnet ja kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Lisää kaikki ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja hauduta miedolla lämmöllä 1 tunti.
  • Lisää yrtit joukkoon, sekoita ja jäähdytä. Siirrä 12 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • Poista timjaminoksat kastikkeesta, soseuta ja tarkista maku.

(4 dl, 5 min + haudutus 1 t + maustuminen 12 t)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.