Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 291 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Kukkakaalista tehty pizzapohja on kevyt vaihtoehto pizzan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pientä tai 1 iso pizza
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja kukkakaalista

Ainekset

1
(400 g)
kukkakaali
vettä
1
muna
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Tee kukkakaalista raastimella tai monitoimikoneella pientä raastetta.
  2. Laita kukkakaalimuru paistinpannulle ja laske pannulle vettä niin, että se ulottuu puoliväliin kukkakaaleja. Kypsennä kuumalla levyllä, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Kumoa kukkakaali puhtaan harsoliinan päälle jäähtymään.
  3. Purista jäähtyneestä kukkakaalista kaikki vesi pois harsoliinan avulla. Sekoita kukkakaali, muna ja parmesaani kulhossa. Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin 1 sentin paksuinen.
  4. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota uunista ja täytä mielesi mukaan. Paista vielä 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Lämpimästä salaatista löytyy paljon rapsakoita asioita, eikä mison aateloimaa salaatinkastiketta ole säästelty. Herkkusienten paistamisesta nouseva tuoksu herättelee hyvin ruokahalua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolini-herkkusienisalaatti

Ainekset

1
iso kerä jäävuorisalaattia
200
g
herkkusieniä
400
g
varsiparsakaaleja eli broccolineja
1
dl
suolapähkinöitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
MISO-TAHINIKASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
tahinia
2
tl
hunajaa
3–4
rkl
vettä
LISÄKSI
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin miso-tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa keskenään. Valmis kastike on tasaista ja juoksevaa.

  2. Leikkaa jäävuorisalaatti isoiksi lohkoiksi laakealle vadille. Puhdista ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa paksuimmat varsiparsakaalit pitkittäin puoliksi.

  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä odottamaan salaatin valmistumista.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin minuutti. Siirrä siemenet syrjään pannulta. Lorauta pannuun öljyä ja paista herkkusieniä pari minuuttia. Paista varsiparsakaaleja samaan aikaan toisella, mahdollisimman laakealla pannulla tilkassa öljyä parin minuutin ajan.

  5. Laita herkkusienet ja varsiparsakaalit vadille jääsalaatin päälle, lusikoi kastike salaatille ja viimeistele seesaminsiemenillä ja pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kasvisbursassa pihvin virkaa toimittaa marinoitu portobellosieni, jonka ”lihaisuus” yllättää. Tämä sienipihvi on varmasti ravintoloiden kasvisburgereista tuttu, mutta onnistuu helposti kotioloissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-sipulibursat

Ainekset

4
isoa portobellosientä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
pizzamaustetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KARAMELLISOIDUT SIPULIT
2
isoa sipulia
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
dl (vegaanista)
valkosipulimajoneesia eli aiolia
1
tomaatti
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Poista portobelloilta jalat.

  2. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pussiin. Puhdista sienet ja kääntele marinadiin. Marinoi vähintään 30 minuuttia, pussia välillä hölskytellen.

  3. Karamellisoi sillä aikaa sipulit. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulirenkaat ja suola. Paista keskilämmöllä usein käännellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta sipuleita! Siirrä sivuun.

  4. Grillaa portobellot (tai paista pannulla öljyssä) noin 5 minuuttia per puoli, pussiin jääneellä marinadilla sivellen.

  5. Grillaa myös öljytyt sämpylänpuolikkaat. Viipaloi tomaatti.

  6. Kokoa hampurilaiset. Pursota aiolia pohjasämpylälle, laita päälle tomaattia ja salaattia, sitten portobello ja karamellisoitua sipulia. Pursota vielä aiolia ja laita kansisämpylä päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)