
Kukkakaalista tehty pizzapohja on kevyt vaihtoehto pizzan himoon.
Pizzapohja kukkakaalista
Ainekset
Työvaiheet
- Tee kukkakaalista raastimella tai monitoimikoneella pientä raastetta.
- Laita kukkakaalimuru paistinpannulle ja laske pannulle vettä niin, että se ulottuu puoliväliin kukkakaaleja. Kypsennä kuumalla levyllä, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Kumoa kukkakaali puhtaan harsoliinan päälle jäähtymään.
- Purista jäähtyneestä kukkakaalista kaikki vesi pois harsoliinan avulla. Sekoita kukkakaali, muna ja parmesaani kulhossa. Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin 1 sentin paksuinen.
- Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota uunista ja täytä mielesi mukaan. Paista vielä 10 minuuttia.