
Gluteeniton pohja!
Kesäkurpitsa-purjopiirakka hamppu-tattaripohjalla
Ainekset
Työvaiheet
sekoita pohjan ainekset yhteen ja leivo pehmeäksi taikinaksi. jätä jääkaappiin lepäämään täytteen valmistuksen ajaksi. painele uunivuokaan tai kauli kahden voipaperin välissä, paista pohjaa 200 C uunissa ilman täytteitä noin 5-10 min.
leikkaa kesäkurpitsasta ja purjosta noin 5cm pituisia pätkiä, viipaloi ne pituussuunnassa. paista kevyesti pannulla, lisää valkosipuli ja pinaatti. levitä vihannekset esipaistetun pohjan päälle. kaada päälle maustettu juusto-soija-munamaito. paista kunnes pinta on ruskistunut kauniisti, noin 20 - 30 min.
jos haluat kevyempää, korvaa pohjan voi hyvällä oliiviöljyllä ja jätä juusto pois!