Gluteeniton pohja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-purjopiirakka hamppu-tattaripohjalla

Ainekset

Pohja
0,75
dl
GOOD raaka hamppuproteiinijauhetta
1,5
dl
tattarijauhoja
(1
dl
kaurahiutaleita)
0,5
dl
soijamaitoa
n. 100
g
voita (tai noin 0,4 dl oliiviöljyä)
Täyte
n. 15
cm
kesäkurpitsaa
n. 15
cm
purjoa
Valkosipulia
pinaattia ja/tai nokkosia
2
luomumunaa
Emmental juustoraastetta
1
dl
soijamaitoa
mausteita: paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa

Työvaiheet

sekoita pohjan ainekset yhteen ja leivo pehmeäksi taikinaksi. jätä jääkaappiin lepäämään täytteen valmistuksen ajaksi. painele uunivuokaan tai kauli kahden voipaperin välissä, paista pohjaa 200 C uunissa ilman täytteitä noin 5-10 min.

leikkaa kesäkurpitsasta ja purjosta noin 5cm pituisia pätkiä, viipaloi ne pituussuunnassa. paista kevyesti pannulla, lisää valkosipuli ja pinaatti. levitä vihannekset esipaistetun pohjan päälle. kaada päälle maustettu juusto-soija-munamaito. paista kunnes pinta on ruskistunut kauniisti, noin 20 - 30 min.

jos haluat kevyempää, korvaa pohjan voi hyvällä oliiviöljyllä ja jätä juusto pois!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Reilusti täytettä, mojovasti mausteita ja riittävän kuuma öljy. Hyvin tehty lihis pärjää street food -kisassa siinä missä uudemmatkin tulokkaat.

Nauti lihapiirakka vastapaistettuna sellaisenaan tai mausta se ketsupilla, sinapilla ja kurkkusalaatilla.

Täältä löydät reseptin työvaihekuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lihapiirakat

Ainekset

Taikina
3
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
voita
1
rkl
sokeria
7
dl
vehnäjauhoja
tl
suolaa
Täyte
1
dl
puuroriisiä
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tähtianis
1
iso
sipuli
1
rkl
voita
2
rkl
auringonkukkaöljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus
valkopippuria
tl
suolaa)
Paistamiseen
1
l
auringonkukkaöljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sulata voi, lisää se ja sokeri maitoon. Sekoita jauhot erissä taikinaan. Vaivaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vaivaa taas pari minuuttia. Lisää suola ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.
  2. Huuhtele riisiä siivilässä kylmällä vedellä noin 5 minuuttia. Kuumenna 4 dl vettä, liemikuutio ja tähtianis. Keitä riisi liemessä kypsäksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa pannussa 10 minuuttia. Siirrä sipulit kulhoon ja kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Ruskista jauheliha öljyssä, kahdessa erässä, rapeaksi muruksi. Yhdistä se sipuleiden kanssa. Mausta etikalla, sinapinsiemenillä, sokerilla ja pippureilla.
  4. Valuta riisi ja sekoita se täytteeseen. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli sentin paksuisiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, kostuta reunat, taita kaksinkerroin ja painele sauma tiiviiksi. Kohota 30 minuuttia.
  6. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Pistele piirakat ja kypsennä pari piirakkaa kerrallaan kauniin ruskeiksi, noin 1½ minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä piirakat reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkullisen umaminen, misolla maustettu sienitartar on hyvä vaihtoehto klassiselle tartarille. Tästä ei alkuruoka parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu sienitartar

Ainekset

300
g (yhteensä)
kuningasosterivinokkaita ja shimei-sieniä (tai enokisieniä, siitakesieniä tai herkkusieniä)
75
g
voita
tl
soijakastiketta
tl
tummaa misotahnaa
Päälle
2
keltuaista
1
rkl
raastettua parmesaania
(rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi osterivinokkaat ohuiksi ja irrota shimei-sienet erilleen.

  2. Sulata voi pannulla. Sekoita soijakastike ja miso keskenään ja lisää voin joukkoon. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sienet ruskistuvat.

  3. Jaa lautasille ja riko keskelle kananmunan keltuainen. Raasta annosten päälle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.

Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry vihreistä kasviksista

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
500
g
tofua
2
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
vihreää currytahnaa (ohje alla)
1
dl
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (ei kevyt)
200
g
broccolinia tai parsakaalia
200
g
vihreitä papuja tai parsaa
150
g
litteitä herneenpalkoja
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
Lisäksi
jasmiiniriisiä, thaibasilikaa, korianterinlehtiä ja limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin currytahna (ohje alla).

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.

  3. Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.

  4. Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.

Vihreä currytahna

Ainekset

2
mietoa vihreää chiliä
2
sitruunaruohoa
3
cm
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
1
limetti
3
kaffirlimetin lehteä
1
ruukku korianteria
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
½
tl
suolaa
suolaa
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.

  3. Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.

Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

Kommentit (0)