Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Suositun feta-pinaattipiirakan kesäversio on turkkilainen ohut ”rieska”, jonka paistat nopeasti hellalla tai avotulella. Kun lisäät täytteeseen korvasieniä ja reilusti lehtipersiljaa, et luovu tästä ihanuudesta ikinä! Pyöräytä leipästen seuraksi pottusalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t (+ sienten ryöppäys)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Turkkilaiset Gözleme-piiraat ja pottusalaatti

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
kuivahiivaa
1 1/4
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
keskikokoista käyttövalmista korvasientä tai 2 portobelloa
2
kesäsipulia
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1
rs
(50 g) babypinaattia (n. 3 dl)
1/2
dl
lehtipersiljaa
200
g
fetajuustoa
Lisäksi
2-3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kolo, kaada siihen kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina sileäksi. Vaivaa taikinaa käsin 5 minuuttia kunnes se on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä taikina tuorekelmulla ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa pottusalaatti (ks. ohje).
  3. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä taikinapalat pyöreiksi pulliksi. Jauhota pöytä ja kauli pohjat pyöreiksi (Ø 25 cm).
  4. Tee täyte. Jos korvasienet ovat tuoreita ja käsittelemättömiä, ryöppää niitä 2 kertaa 5 minuuttia runsaassa vedessä; vaihda vesi välillä. Huuhtele sienet huolellisesti ja purista kuiviksi ryöppäyskertojen jälkeen. Anna sienten kuivua kunnolla.
  5. Hienonna käyttövalmiit sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta seos pippurilla. Hakkaa pinaatti ja persilja hienoksi. Murustele feta.
  7. Täytä piiraat.Jaa sipuli-sieniseos kullekin pohjalle. Levitä seos pohjan toiselle puolikkaalle; jätä reunasta pari senttiä ilman täytettä. Levitä pinaatti ja persilja sienitäytteen päälle, ja lisää viimeisenä fetamurut. Käännä pohjan toinen puoli kanneksi päälle. Painele piiraan reunat sormin kiinni.
  8. Paista piiraat grillissä, muurikassa tai avotulella valurautapannussa. Voitele piiraan pinta öljyllä. Paista pannussa 2–3 minuuttia, kunnes se on pilkuttunut ruskeaksi. Voitele letun pinta öljyllä, käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoa letut lämpiminä sitruunalohkojen ja perunasalaatin kera.

Rakuunamajoneesissa pyöritelty pottusalaatti

Ainekset

1
kg
tasakokoisia uusia perunoita (esim. Blue Congo ja Siikli)
(1
l
vettä)
(1
tl
suolaa)
300
g
retiisejä
3
rkl
kapriksia
1
dl
lehtipersiljaa
1/2
dl
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat juoksevan veden alla juuresharjalla ja nosta kylmään veteen odottamaan. Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Pienimmät perunat kypsyvät nopeasti 10 minuutissa.
  2. Valuta vesi pois perunoista. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita hetkeksi jäähtymään. Tee sillä aikaa rakuunamajoneesi (ks. ohje).
  3. Viipaloi tai lohko perunat kuorineen. Pese ja viipaloi retiisit. Nosta potut ja retiisit kulhoon, lisää kaprikset ja kääntele rakuunamajoneesi sekaan. Anna tekeytyä viileässä 15 minuuttia.
  4. Juuri ennen tarjoilua riivi lehtipersilja ja basilika salaatin joukkoon. Tarjoa grillatun gözlemen kera.

Rakuunamajoneesi

Ainekset

1
ruukku
rakuunaa
1/4
dl
valkosipulin kynsi
1/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
hienoa sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
majoneesia (esim. Hellmans)

Työvaiheet

  1. Hienonna rakuuna ja kuori valkosipulin kynsi monitoimikoneen kulhoon.
  2. Mittaa etikka, öljy, sokeri ja ripaus suolaa ja mustapippuria joukkoon.
  3. Aja ainekset sileäksi ja sekoita majoneesiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)