Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Suositun feta-pinaattipiirakan kesäversio on turkkilainen ohut ”rieska”, jonka paistat nopeasti hellalla tai avotulella. Kun lisäät täytteeseen korvasieniä ja reilusti lehtipersiljaa, et luovu tästä ihanuudesta ikinä! Pyöräytä leipästen seuraksi pottusalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t (+ sienten ryöppäys)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Turkkilaiset Gözleme-piiraat ja pottusalaatti

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
kuivahiivaa
1 1/4
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
keskikokoista käyttövalmista korvasientä tai 2 portobelloa
2
kesäsipulia
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1
rs
(50 g) babypinaattia (n. 3 dl)
1/2
dl
lehtipersiljaa
200
g
fetajuustoa
Lisäksi
2-3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kolo, kaada siihen kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina sileäksi. Vaivaa taikinaa käsin 5 minuuttia kunnes se on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä taikina tuorekelmulla ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa pottusalaatti (ks. ohje).
  3. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä taikinapalat pyöreiksi pulliksi. Jauhota pöytä ja kauli pohjat pyöreiksi (Ø 25 cm).
  4. Tee täyte. Jos korvasienet ovat tuoreita ja käsittelemättömiä, ryöppää niitä 2 kertaa 5 minuuttia runsaassa vedessä; vaihda vesi välillä. Huuhtele sienet huolellisesti ja purista kuiviksi ryöppäyskertojen jälkeen. Anna sienten kuivua kunnolla.
  5. Hienonna käyttövalmiit sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta seos pippurilla. Hakkaa pinaatti ja persilja hienoksi. Murustele feta.
  7. Täytä piiraat.Jaa sipuli-sieniseos kullekin pohjalle. Levitä seos pohjan toiselle puolikkaalle; jätä reunasta pari senttiä ilman täytettä. Levitä pinaatti ja persilja sienitäytteen päälle, ja lisää viimeisenä fetamurut. Käännä pohjan toinen puoli kanneksi päälle. Painele piiraan reunat sormin kiinni.
  8. Paista piiraat grillissä, muurikassa tai avotulella valurautapannussa. Voitele piiraan pinta öljyllä. Paista pannussa 2–3 minuuttia, kunnes se on pilkuttunut ruskeaksi. Voitele letun pinta öljyllä, käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoa letut lämpiminä sitruunalohkojen ja perunasalaatin kera.

Rakuunamajoneesissa pyöritelty pottusalaatti

Ainekset

1
kg
tasakokoisia uusia perunoita (esim. Blue Congo ja Siikli)
(1
l
vettä)
(1
tl
suolaa)
300
g
retiisejä
3
rkl
kapriksia
1
dl
lehtipersiljaa
1/2
dl
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat juoksevan veden alla juuresharjalla ja nosta kylmään veteen odottamaan. Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Pienimmät perunat kypsyvät nopeasti 10 minuutissa.
  2. Valuta vesi pois perunoista. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita hetkeksi jäähtymään. Tee sillä aikaa rakuunamajoneesi (ks. ohje).
  3. Viipaloi tai lohko perunat kuorineen. Pese ja viipaloi retiisit. Nosta potut ja retiisit kulhoon, lisää kaprikset ja kääntele rakuunamajoneesi sekaan. Anna tekeytyä viileässä 15 minuuttia.
  4. Juuri ennen tarjoilua riivi lehtipersilja ja basilika salaatin joukkoon. Tarjoa grillatun gözlemen kera.

Rakuunamajoneesi

Ainekset

1
ruukku
rakuunaa
1/4
dl
valkosipulin kynsi
1/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
hienoa sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
majoneesia (esim. Hellmans)

Työvaiheet

  1. Hienonna rakuuna ja kuori valkosipulin kynsi monitoimikoneen kulhoon.
  2. Mittaa etikka, öljy, sokeri ja ripaus suolaa ja mustapippuria joukkoon.
  3. Aja ainekset sileäksi ja sekoita majoneesiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen! Valmistus on helppoa, tarvitset vain yhden yön verran aikaa taikinan turpoamiseen. Nauti rieska päällysteiden kanssa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mausteiset sämpylät ovat kuin minikokoisia joululimppuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusämpylät

Ainekset

15
g
tuorehiivaa
dl
vettä
½
dl
siirappia
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
pomeranssinkuorta
1
tl
jauhettua inkivääriä
tl
suolaa
dl
ruisjauhoja
n. 4–5
dl
vehnäjauhoja
25
g
voita
Lisäksi
1
rkl
siirappia ja 1 rkl vettä voiteluun
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi. Rouhi fenkolinsiemenet ja lisää mausteiden ja suolan kanssa vesi-siirappiseokseen. Alusta ruis- ja vehnäjauhot taikinaan. Sulata voi ja vaivaa se taikinaan. Anna kohota lämpimässä noin 40 minuuttia.
  2. Leivo taikina pieniksi sämpylöiksi ja kohota niitä pellillä liinan alla noin 15 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vesi ja siirappi, ja voitele sämpylät seoksella. Paista uunissa noin 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)