Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Suositun feta-pinaattipiirakan kesäversio on turkkilainen ohut ”rieska”, jonka paistat nopeasti hellalla tai avotulella. Kun lisäät täytteeseen korvasieniä ja reilusti lehtipersiljaa, et luovu tästä ihanuudesta ikinä! Pyöräytä leipästen seuraksi pottusalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t (+ sienten ryöppäys)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Turkkilaiset Gözleme-piiraat ja pottusalaatti

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
kuivahiivaa
1 1/4
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
keskikokoista käyttövalmista korvasientä tai 2 portobelloa
2
kesäsipulia
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1
rs
(50 g) babypinaattia (n. 3 dl)
1/2
dl
lehtipersiljaa
200
g
fetajuustoa
Lisäksi
2-3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kolo, kaada siihen kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina sileäksi. Vaivaa taikinaa käsin 5 minuuttia kunnes se on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä taikina tuorekelmulla ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa pottusalaatti (ks. ohje).
  3. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä taikinapalat pyöreiksi pulliksi. Jauhota pöytä ja kauli pohjat pyöreiksi (Ø 25 cm).
  4. Tee täyte. Jos korvasienet ovat tuoreita ja käsittelemättömiä, ryöppää niitä 2 kertaa 5 minuuttia runsaassa vedessä; vaihda vesi välillä. Huuhtele sienet huolellisesti ja purista kuiviksi ryöppäyskertojen jälkeen. Anna sienten kuivua kunnolla.
  5. Hienonna käyttövalmiit sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta seos pippurilla. Hakkaa pinaatti ja persilja hienoksi. Murustele feta.
  7. Täytä piiraat.Jaa sipuli-sieniseos kullekin pohjalle. Levitä seos pohjan toiselle puolikkaalle; jätä reunasta pari senttiä ilman täytettä. Levitä pinaatti ja persilja sienitäytteen päälle, ja lisää viimeisenä fetamurut. Käännä pohjan toinen puoli kanneksi päälle. Painele piiraan reunat sormin kiinni.
  8. Paista piiraat grillissä, muurikassa tai avotulella valurautapannussa. Voitele piiraan pinta öljyllä. Paista pannussa 2–3 minuuttia, kunnes se on pilkuttunut ruskeaksi. Voitele letun pinta öljyllä, käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoa letut lämpiminä sitruunalohkojen ja perunasalaatin kera.

Rakuunamajoneesissa pyöritelty pottusalaatti

Ainekset

1
kg
tasakokoisia uusia perunoita (esim. Blue Congo ja Siikli)
(1
l
vettä)
(1
tl
suolaa)
300
g
retiisejä
3
rkl
kapriksia
1
dl
lehtipersiljaa
1/2
dl
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat juoksevan veden alla juuresharjalla ja nosta kylmään veteen odottamaan. Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Pienimmät perunat kypsyvät nopeasti 10 minuutissa.
  2. Valuta vesi pois perunoista. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita hetkeksi jäähtymään. Tee sillä aikaa rakuunamajoneesi (ks. ohje).
  3. Viipaloi tai lohko perunat kuorineen. Pese ja viipaloi retiisit. Nosta potut ja retiisit kulhoon, lisää kaprikset ja kääntele rakuunamajoneesi sekaan. Anna tekeytyä viileässä 15 minuuttia.
  4. Juuri ennen tarjoilua riivi lehtipersilja ja basilika salaatin joukkoon. Tarjoa grillatun gözlemen kera.

Rakuunamajoneesi

Ainekset

1
ruukku
rakuunaa
1/4
dl
valkosipulin kynsi
1/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
hienoa sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
majoneesia (esim. Hellmans)

Työvaiheet

  1. Hienonna rakuuna ja kuori valkosipulin kynsi monitoimikoneen kulhoon.
  2. Mittaa etikka, öljy, sokeri ja ripaus suolaa ja mustapippuria joukkoon.
  3. Aja ainekset sileäksi ja sekoita majoneesiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Somessa villinnyt yksinkertainen kurkkusalaatti yhdistelee uskomattoman taitavasti makeaa, hapanta ja tulista aasialaiseen tapaan. Tässä on oleellisessa asemassa päälle lusikoitava rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Koukuttava kurkkusalaatti

Ainekset

1
iso kurkku
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
seesamiöljyä
PÄÄLLE
rapeaa valkosipulia chili-öljyssä (esim. Pirkka Parhaat) tai chilihiutaleita ja öljyä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa kurkku ja puolita se pituussuunnassa. Paina hieman murskaten ison veitsen lappeella tai lihanuijalla. Leikkaa paloiksi kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Kääntele kastike juuri ennen tarjoilua kurkkuihin. Lusikoi päälle vielä rapeaa valkosipulia chiliöljyssä tai chiliöljyä ja chilihiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Lämpimästä salaatista löytyy paljon rapsakoita asioita, eikä mison aateloimaa salaatinkastiketta ole säästelty. Herkkusienten paistamisesta nouseva tuoksu herättelee hyvin ruokahalua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolini-herkkusienisalaatti

Ainekset

1
iso kerä jäävuorisalaattia
200
g
herkkusieniä
400
g
varsiparsakaaleja eli broccolineja
1
dl
suolapähkinöitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
MISO-TAHINIKASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
tahinia
2
tl
hunajaa
3–4
rkl
vettä
LISÄKSI
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin miso-tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa keskenään. Valmis kastike on tasaista ja juoksevaa.

  2. Leikkaa jäävuorisalaatti isoiksi lohkoiksi laakealle vadille. Puhdista ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa paksuimmat varsiparsakaalit pitkittäin puoliksi.

  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä odottamaan salaatin valmistumista.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin minuutti. Siirrä siemenet syrjään pannulta. Lorauta pannuun öljyä ja paista herkkusieniä pari minuuttia. Paista varsiparsakaaleja samaan aikaan toisella, mahdollisimman laakealla pannulla tilkassa öljyä parin minuutin ajan.

  5. Laita herkkusienet ja varsiparsakaalit vadille jääsalaatin päälle, lusikoi kastike salaatille ja viimeistele seesaminsiemenillä ja pähkinärouheella.

Kommentit (0)