Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Suositun feta-pinaattipiirakan kesäversio on turkkilainen ohut ”rieska”, jonka paistat nopeasti hellalla tai avotulella. Kun lisäät täytteeseen korvasieniä ja reilusti lehtipersiljaa, et luovu tästä ihanuudesta ikinä! Pyöräytä leipästen seuraksi pottusalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t (+ sienten ryöppäys)
Vaikeustaso
Kohtalainen

Turkkilaiset Gözleme-piiraat ja pottusalaatti

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
kuivahiivaa
1 1/4
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
keskikokoista käyttövalmista korvasientä tai 2 portobelloa
2
kesäsipulia
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulin kynsi
1
rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1
rs
(50 g) babypinaattia (n. 3 dl)
1/2
dl
lehtipersiljaa
200
g
fetajuustoa
Lisäksi
2-3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Tee jauhojen keskelle kolo, kaada siihen kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina sileäksi. Vaivaa taikinaa käsin 5 minuuttia kunnes se on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä taikina tuorekelmulla ja kohota huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa pottusalaatti (ks. ohje).
  3. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä taikinapalat pyöreiksi pulliksi. Jauhota pöytä ja kauli pohjat pyöreiksi (Ø 25 cm).
  4. Tee täyte. Jos korvasienet ovat tuoreita ja käsittelemättömiä, ryöppää niitä 2 kertaa 5 minuuttia runsaassa vedessä; vaihda vesi välillä. Huuhtele sienet huolellisesti ja purista kuiviksi ryöppäyskertojen jälkeen. Anna sienten kuivua kunnolla.
  5. Hienonna käyttövalmiit sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja purista valkosipulinkynnet.
  6. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sieniä ja sipulia 5 minuuttia. Mausta seos pippurilla. Hakkaa pinaatti ja persilja hienoksi. Murustele feta.
  7. Täytä piiraat.Jaa sipuli-sieniseos kullekin pohjalle. Levitä seos pohjan toiselle puolikkaalle; jätä reunasta pari senttiä ilman täytettä. Levitä pinaatti ja persilja sienitäytteen päälle, ja lisää viimeisenä fetamurut. Käännä pohjan toinen puoli kanneksi päälle. Painele piiraan reunat sormin kiinni.
  8. Paista piiraat grillissä, muurikassa tai avotulella valurautapannussa. Voitele piiraan pinta öljyllä. Paista pannussa 2–3 minuuttia, kunnes se on pilkuttunut ruskeaksi. Voitele letun pinta öljyllä, käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoa letut lämpiminä sitruunalohkojen ja perunasalaatin kera.

Rakuunamajoneesissa pyöritelty pottusalaatti

Ainekset

1
kg
tasakokoisia uusia perunoita (esim. Blue Congo ja Siikli)
(1
l
vettä)
(1
tl
suolaa)
300
g
retiisejä
3
rkl
kapriksia
1
dl
lehtipersiljaa
1/2
dl
punaista basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat juoksevan veden alla juuresharjalla ja nosta kylmään veteen odottamaan. Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Pienimmät perunat kypsyvät nopeasti 10 minuutissa.
  2. Valuta vesi pois perunoista. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja laita hetkeksi jäähtymään. Tee sillä aikaa rakuunamajoneesi (ks. ohje).
  3. Viipaloi tai lohko perunat kuorineen. Pese ja viipaloi retiisit. Nosta potut ja retiisit kulhoon, lisää kaprikset ja kääntele rakuunamajoneesi sekaan. Anna tekeytyä viileässä 15 minuuttia.
  4. Juuri ennen tarjoilua riivi lehtipersilja ja basilika salaatin joukkoon. Tarjoa grillatun gözlemen kera.

Rakuunamajoneesi

Ainekset

1
ruukku
rakuunaa
1/4
dl
valkosipulin kynsi
1/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
hienoa sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
majoneesia (esim. Hellmans)

Työvaiheet

  1. Hienonna rakuuna ja kuori valkosipulin kynsi monitoimikoneen kulhoon.
  2. Mittaa etikka, öljy, sokeri ja ripaus suolaa ja mustapippuria joukkoon.
  3. Aja ainekset sileäksi ja sekoita majoneesiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.