Kasvispiiraassa on sadonkorjuuhenkeä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kasvispiirakka
Ainekset
1
annos
voitaikinaa
1
dl
grahamjauhoja
1
muna voiteluun
Ranskankermatäyte
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
75
g
parmesaania
200
g
ranskankermaa
2
munaa
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Kasvikset
½-1
kesäkurpitsa
½
punasipuli
6
kirsikkatomaattia
(3
kesäkurpitsan kukkaa)
Työvaiheet
- Valmista taikina voitaikinan perusohjeen mukaan. Korvaa 1 dl vehnäjauhoista grahamjauhoilla.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Riivi oreganosta lehdet ja hienonna ne. Raasta juusto. Sekoita kaikki ranskankermatäytteen aineet keskenään.
- Huuhdo kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuori javiipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kauli lopusta taikinasta kapea ja pitkäkaistale. Leikkaa kaistaleesta kolme puolensentin levyistä soiroa. Letitä soirot. Voitele piirakan reuna munalla. Asettele ja painele letti piirakan reunalle. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään puoleksitunniksi.
- Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Lusikoi ranskankermatäyte esipaistetulle pohjalle. Asettele pinnalle kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaatteja. Jos sinulla on kesäkurpitsankukkia, voit koristella piirakan niillä.
- Paista piirakkaa uunin keskitasossa vielä 25 minuuttia.