Kasvispiiraassa on sadonkorjuuhenkeä.
Kasvispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina voitaikinan perusohjeen mukaan. Korvaa 1 dl vehnäjauhoista grahamjauhoilla.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Riivi oreganosta lehdet ja hienonna ne. Raasta juusto. Sekoita kaikki ranskankermatäytteen aineet keskenään.
- Huuhdo kesäkurpitsa ja viipaloi. Kuori javiipaloi sipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kauli lopusta taikinasta kapea ja pitkäkaistale. Leikkaa kaistaleesta kolme puolensentin levyistä soiroa. Letitä soirot. Voitele piirakan reuna munalla. Asettele ja painele letti piirakan reunalle. Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään puoleksitunniksi.
- Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Lusikoi ranskankermatäyte esipaistetulle pohjalle. Asettele pinnalle kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaatteja. Jos sinulla on kesäkurpitsankukkia, voit koristella piirakan niillä.
- Paista piirakkaa uunin keskitasossa vielä 25 minuuttia.