Korvasienen maku kantaa, mausteita ei tarvita
Korvasienipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi kylmä voi kulhoon ja lisää jauhot. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää muna, vesi, timjami ja suola ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vältä vaivaamista, jotta taikina ei sitkistyisi.
- Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi. (Taikinan voi myös pakastaa.)
- Esikäsittele tuoreet korvasienet. Keitä puhdistetut korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä, 3 osaa vettä) vähintään 5 minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin. Huolehdi myös keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja painele sienet kuiviksi.
- Hienonna esikäsitellyt sienet. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi purjo renkaiksi.
- Sulata voi pannulla, lisää korvasienet ja sipulisilppu. Paista sieniä ja sipulia noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon sherry ja tuore timjami ja kiehauta seos. Nosta pannu pois liedeltä ja anna sienipaistoksen jäähtyä.
- Sekoita kulhossa kerma ja munat. Lisää juustoraaste, sinappi ja muskottipähkinä.
- Jos teet pieniä piiraita (Ø 10 cm) jaa taikina 4 osaan. Ison piiraan (Ø 26 cm) voit kaulia yhtenä levynä. Laita taikinapalat kahden leivinpaperin väliin ja kauli ohuiksi, vuokaa suuremmiksi ympyröiksi. Nosta pohjat papereineen piirasvuokaan, paina tiiviiksi ja pistele pohja haarukalla. Jätä molemmat leivinpaperit pohjataikinaan ja paista uunissa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Poista päällimmäinen paperi ja paista vielä viisi minuuttia.
- Lusikoi korvasienipaistos esipaistettujen piiraiden pohjalle ja kaada päälle juusto-kermaseos. Ripottele lopuksi purjorenkaat täytteeseen ja paista piirakat kypsiksi, piiraan koosta riippuen 30–40 minuuttia.