
Nyt on lehtikaali parhaimmillaan. Tässä maistuva kasvispiirakka rukiisella pohjalla syksyn viileneviin iltoihin.
Lehtikaali-fetapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita keskenään kuivat aineet. Nypi sekaan pehmeä voi ja lisää vesi. Laita taikina kylmään odottamaan.
Leikkaa lehtikaaleista lehtiruodit pois. Kääri rullaksi ja leikkaa suikaleiksi. Ryöppää nopeasti (1 min.) pienessä määrässä vettä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi, lisää lehtikaalit ja anna hautua muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Pingota voipaperi irtopohjavuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja kaulitse taikina niin, että se peittää reunatkin. Painele taikina vuokaan reunoja myöden ja paista 225-asteessa n. 10 minuuttia.
Kaada lehtikaali-sipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Lisää murusteltu feta. Vatkaa munat, kerma ja ranskankerma kevyesti ja kaada päälle. Lisää pähkinät ja paista uunin alatasolla 30-40 min. kunnes piirakka on hyytynyt ja kullanruskea.