Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mezet maistuvat myös rapeassa filotaikinapiirakassa, jossa on mehevien kasvisten makuparina pehmeää avokadohummusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
35 min + paistaminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meze-piirakka

Ainekset

Hummus
1
kypsä avokado
1
tlk (/175 g)
kikherneitä (esim. Go green)
5
rkl
tahinia (esim. Macedonian Tahini)
2
valkosipulinkynttä
½
dl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1-1½
dl
vettä
Täyte
1
tlk (240 g)
artisokansydämiä (esim. Pirkka)
2
rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
1-2
rkl
sitruunan mehua
1
pieni (250 g)
kesäkurpitsa
1
pieni (250 g)
munakoiso
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
dl
pinjansiemeniä
1
dl
oliiviöljyä filotaikinaan

Työvaiheet

  1. Sulata pakastettu filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Tee ensin hummus.Yhdistä kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Aja sileäksi tahnaksi ja lisää samalla vesi muutamassa erässä kunnes saat hummukseen mieluisan pehmeän rakenteen. Vesimäärä vaihtelee hieman avokadon koosta ja pehmeydestä riippuen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä huoneenlämmössä.
  3. Tee täyte. Halkaise artisokansydämet. Tee niille pikamarinadi: sekoita oliiviöljy, valkosipuli ja sitruunan mehu ja kaada artisokkien päälle. Jätä maustumaan.
  4. Viipaloi kesäkurpitsat ja munakoisot 2 cm ”kolikoiksi”. Laita viipaleet kulhoon ja valuta päälle 1 rkl öljyä. Sekoita hyvin.
  5. Lämmitä parilapannu höyryävän kuumaksi. Paista viipaleita noin 4 minuuttia molemmin puolin, että saat niihin kauniit grilliraidat. Nosta viipaleet takaisin kulhoon, mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle sitruunamehua.
  6. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  7. Sivele korkeareunainen iso uunivuoka (noin 40 x 25 cm) öljyllä. Nosta muutama filotaikinalevy kerrallaan vuokaan ja sivele pintaan reilusti öljyä. Toista, kunnes koko taikinapaketti on levitettynä vuoan pohjalle ja reunoille.
  8. Levitä hummus piirakan pohjalle. Asettele pariloidut, maustuneet vihannekset ja artisokansydämet piirakan pinnalle. Paista 200 asteissa uunissa noin 1 tunti.
  9. Sillä välin kun piirakka kypsyy, paahda pinjansiemeniä muutama minuutti kuumassa, kuivassa pannussa. Ripottele siemenet piirakan päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yksinkertainen salaatti maistuu erityishyvältä, kun suolaat tomaatit ensin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min suolaus

Tomaattipiparjuurisalaatti

Ainekset

5
tomaattia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua piparjuurta
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Ripottele päälle runsaasti suolaa ja jätä lävikköön valumaan 30 minuutiksi. Laita tomaatit suureen kulhoon ja lisää öljy, etikka ja pippuri. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja piparjuuri joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Asettele laakealle vadille ja hienonna persilja päälle. Tarjoa grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (2)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Pilkunviilaaja

Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella.  Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin.  Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)