Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mezet maistuvat myös rapeassa filotaikinapiirakassa, jossa on mehevien kasvisten makuparina pehmeää avokadohummusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
35 min + paistaminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meze-piirakka

Ainekset

Hummus
1
kypsä avokado
1
tlk (/175 g)
kikherneitä (esim. Go green)
5
rkl
tahinia (esim. Macedonian Tahini)
2
valkosipulinkynttä
½
dl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1-1½
dl
vettä
Täyte
1
tlk (240 g)
artisokansydämiä (esim. Pirkka)
2
rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
1-2
rkl
sitruunan mehua
1
pieni (250 g)
kesäkurpitsa
1
pieni (250 g)
munakoiso
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
dl
pinjansiemeniä
1
dl
oliiviöljyä filotaikinaan

Työvaiheet

  1. Sulata pakastettu filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Tee ensin hummus.Yhdistä kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Aja sileäksi tahnaksi ja lisää samalla vesi muutamassa erässä kunnes saat hummukseen mieluisan pehmeän rakenteen. Vesimäärä vaihtelee hieman avokadon koosta ja pehmeydestä riippuen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä huoneenlämmössä.
  3. Tee täyte. Halkaise artisokansydämet. Tee niille pikamarinadi: sekoita oliiviöljy, valkosipuli ja sitruunan mehu ja kaada artisokkien päälle. Jätä maustumaan.
  4. Viipaloi kesäkurpitsat ja munakoisot 2 cm ”kolikoiksi”. Laita viipaleet kulhoon ja valuta päälle 1 rkl öljyä. Sekoita hyvin.
  5. Lämmitä parilapannu höyryävän kuumaksi. Paista viipaleita noin 4 minuuttia molemmin puolin, että saat niihin kauniit grilliraidat. Nosta viipaleet takaisin kulhoon, mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle sitruunamehua.
  6. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  7. Sivele korkeareunainen iso uunivuoka (noin 40 x 25 cm) öljyllä. Nosta muutama filotaikinalevy kerrallaan vuokaan ja sivele pintaan reilusti öljyä. Toista, kunnes koko taikinapaketti on levitettynä vuoan pohjalle ja reunoille.
  8. Levitä hummus piirakan pohjalle. Asettele pariloidut, maustuneet vihannekset ja artisokansydämet piirakan pinnalle. Paista 200 asteissa uunissa noin 1 tunti.
  9. Sillä välin kun piirakka kypsyy, paahda pinjansiemeniä muutama minuutti kuumassa, kuivassa pannussa. Ripottele siemenet piirakan päälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Unohda uuni, sillä nämä kahden kaalin kääryleet kypsennetään alusta loppuun paistinpannussa, jossa niistä tulee napakan ryhdikkäitä.

Vinkki! Käytä ylimääräinen kaali esimerkiksi pikapaistettuna aasialaisissa ruoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahden kaalin kääryleet

Ainekset

8
isoa savoijinkaalin lehteä
Täyte
dl
ateriajyviä (esim. Myllärin)
2
sipulia
100
g
lehti- tai palmukaalia
1
rkl
voita
2/3
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
1
luomusitruuna (kuori)
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistamiseen
25
g
voita
Kastike
1/3
prk
ricottaa
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kaalinlehtiä kahdessa erässä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/ 2 l vettä), noin 5 minuuttia. Valuta lehdet keittiöpyyhkeen päällä. Leikkaa lehdistä kova keskiruoti pois ja hienonna se täytettä varten.

  2. Keitä jyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Jyvien kiehuessa hienonna sipulit ja lehtikaali. Valitse paistamiseen kannellinen paistokasari. Sulata voi kasarissa, ja paista sipulia ja kaalia noin 5 minuuttia. Siirrä ne kulhoon. Lisää kulhoon myös hienonnettu lehtiruoti, keitetyt jyvät ja 2/3 ricottajuustosta. Säästä loput juustosta kastikkeeseen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna persilja. Lisää ne ja mausteet täytteeseen
    ja sekoita tasaiseksi.

  4. Laita kaalinlehti keskeltä limittäin niin että siitä tulee yhtenäinen. Lusikoi täytettä lehdelle, käännä reunat kiinni ja rullaa tiiviiksi kääryleeksi.

  5. Sulata voi pannussa. Lado kääryleet vieri viereen pannuun ja paista 2–3 minuuttia molemmin puolin. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kylmä kastike kuumien kääryleiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)