
Raikas maalaispiirakka ei kaipaa seurakseen muuta kuin syöjät!
Muheva maalaispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola. Lisää joukkoon öljy ja rahka. Mittaa sekaan vettä sen verran, että saat sekoitettua kiinteän taikinan.
-
Pyöräytä taikina kahdeksi palloksi. Peitä ne kelmulla ja siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Kuori ja lohko sipulit. Kuullota pannulla voissa 5 minuuttia. Kaada sekaan olut ja muhita toiset 5 minuuttia niin, että neste imeytyy sipuleihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Kauli taikinat ohuiksi, suht pyöreiksi 25–30-senttisiksi piiraspohjiksi. Siirrä pohjat kaulimen avulla leivinpaperille uunipellille.
-
Levitä pohjille ranskankerma ja sen päälle sipulitäyte. Jätä 3–4 cm reunoilta ilman täytettä. Taita reunat täytteen päälle. Paista uunissa 20 minuuttia.
-
Puolita mozzarellat ja mansikat lämpimien piiraiden pinnalle. Ripsi päälle tuoreita basilikanlehtiä ja rouhittua viherpippuria. Lorauta lopuksi päälle hunajaa.
-
Tarjoa heti lämpimänä. Piiras maistuu myös jäähtyneenä.