Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Nyhtökaura sopii texmex-henkiseen mausteiseen piirakkaan mainiosti. Joku saattaa jopa erehtyä luulemaan täytteen nyhtökauraa lihaksi, vaikka täysin kasvispiirakasta on kyse.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nyhtökaura-texmexpiirakka

Ainekset

1
annos
voitaikinaa
1
tl
chilijauhetta
1
kananmuna tai öljyä voiteluun
Texmex-täyte
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
paprika
200
g
keitettyä maissia
1
pkt
(250 g) maustamatonta nyhtökauraa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
(savu)paprikajauhetta
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin voitaikina perusohjeen mukaan ja mausta se chilijauheella.
  2. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kuutioi paprika.
  4. Paista nyhtökaura rapeaksi öljyssä kuumalla paistinpannulla. Siirrä syrjään. Lisää hieman öljyä pannulle ja kuullota sipulit. Lisää paprika ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää maissi, tomaattipyree ja mausteet seokseen. Lisää seokseen lopuksi paistettu nyhtökaura.
  5. Kauli runsaat puolet taikinasta jauhotetulla työtasolla hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja leikkaa reuna siistiksi. Säästä reunapalat koristekirjainten tekemiseen. Lusikoi täyte piirakalle. Kauli lopusta taikinasta toinen levy kanneksi ja nosta piirakan päälle. Painele haarulla piirakan reuna kiinni.
  6. Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja ota kirjainmuoteilla koristeita. Liimaa ne kananmunalla kiertämään kehämäisesti piirakkaa. Voitele koko piirakan pinta munalla ja painele kanteen haarukalla muutama reikä.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pizzan uudet vaatteet! Pohjataikinan herkullisen maun ja sitkaisen rakenteen salaisuus on pitkä kohotus ja hienoksi jauhetut 00-jauhot. Täytteet ovat tällä kertaa raikkaan vihreitä ja vegaanisia.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

”Nyhtökurpitsan” täyteläisen maun takaavat teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Tämä burgeri on muistutus siitä, miten hienosti makean ja suolaisen liitto toimii.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökurpitsaburgerit

Ainekset

¼
kurpitsaa (1 l raastettuna)
2
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta (esim.
1
rkl
Santa Maria)
1
rkl
tomaattipyreetä
2-4
rkl
grillausmaustetta
Lisäksi
vettä
2
tomaattia
1
punasipuli
4
sämpylää
1
ruukku
ruukku salaattia
4-8
rkl
majoneesia

Työvaiheet

1. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.

2. Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista kurpitsaraastetta öljyssä 5–10 minuuttia tai kunnes neste haihtuu, kurpitsa ruskistuu ja karamellisoituu. Lisää teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Kypsennä vielä

10 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, että paistos kuivuu liikaa.

3. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ohuksi viipaleiksi. Halkaise sämpylät, paahda niitä hetki omassa paistinpannussa. Lado sämpylälle salaattia, tomaattia ja sipulia sekä reilusti kurpitsapaistosta. Lisää kerros kasviksia. Levitä toiselle sämpylänpuolikkaalle 1–2 rkl majoneesia ja paina se kanneksi.

Kommentit (0)