Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas syyspiirakka yhdistää omenaa ja sieniä. Lihanystävät paistavat sienipiiraan lisätäytteeksi kinkkua.

Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-omenapiirakka

Ainekset

Pohja
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
tuoretta timjamia (tai ½ tl kuivattua)
½
tl
suolaa
125
g
voita
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l
metsäsieniä (esimerkiksi kantarelleja ja mustatorvisieniä)
1
pieni purjo
1
omena
2
rkl
öljyä
2
rkl
tuoretta rakuunaa (tai 1 tl kuivattua)
1
prk
(200 g) ranskankermaa
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot ja mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 25 cm) ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Puhdista ja pilko sienet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuutioi omena. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä pannulla niin, että niistä irtoava neste keittyy kasaan. Lisää pannulle purjot ja paista 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenakuutiot ja paista 2 minuuttia. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita joukkoon rakuuna, ranskankerma ja kananmuna.
  4. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia.

Kommentit (1)

Mirjami
Seuraa 
Liittynyt5.9.2016

Onko pohjan jauhomäärä oikea, täytteen suola? Mausteet?
Meiltä jäi syömättä, hyvät sienet meni hukkaan.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Ystäväni oli löytänyt keittoreseptin, jota vuolaasti kehui. Sain tämän ohjeen häneltä, ja testiin meni. Loistava, ja muunneltavissa moneksi.

Reilu satsi keittoa, ei kärsi lämmityksestä.

Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Tulipalokeitto

Ainekset

4
Sipulia
3
Paprikaa (erivärisiä)
500
g
broileria suikaleina
2
prk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1
dl
ketsuppia
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
kanaliemikuutio
ripaus
mustapippuria ja sokeria
2
dl
kermaa

Työvaiheet

Kuori, puolita ja pilko sipulit puolirenkaiksi. Pilko paprikat. Kuullota sipulit öljyssä isossa kattilassa pehmeiksi, lisää sitten paprikat ja paista hetki. Siirrä vihannekset herkeksi sivuun ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Kaada vihannekset takaisin kattilaan.

Lisää pavut ja huuhtele purkit vedellä; kaada myös huuhdeliemi mukaan. Lisää ketsuppi, chilikastike, liemikuutio, sokeri ja mustapippuri. Lisää vettä sen verran, että saat sakean keiton.

Anna kiehua hiljakseen vartin verran. Lisää kerma. Sekoita, syö ja nauti.

Kommentit (1)

Vierailija

Paras keitto ever!