
Maukas syyspiirakka yhdistää omenaa ja sieniä. Lihanystävät paistavat sienipiiraan lisätäytteeksi kinkkua.
Sieni-omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot ja mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 25 cm) ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Puhdista ja pilko sienet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuutioi omena. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä pannulla niin, että niistä irtoava neste keittyy kasaan. Lisää pannulle purjot ja paista 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenakuutiot ja paista 2 minuuttia. Kumoa paistos kulhoon ja sekoita joukkoon rakuuna, ranskankerma ja kananmuna.
- Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia.
Onko pohjan jauhomäärä oikea, täytteen suola? Mausteet?
Meiltä jäi syömättä, hyvät sienet meni hukkaan.