
Jos pimeys meinaa ottaa vallan, voi näillä tahnoilla tuoda väriä välipalapöytään. Valmista yksi tai useampi tahna ja nauti leivän päällä tai dippinä.
Papu & paahdettu valkosipuli
Ainekset
Työvaiheet
Laita valkosipulinkynnet folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Valuta ja huuhtele pavut. Kuori paahdetutu valkosipulit.
Soseuta pavut, valkosipuli ja Arla Lempi kermaviili tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään.
Avokado & pinaatti
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon. Huuhtele pinaatti. Lisää pinaatti ja Arla Lempi kermaviili kulhoon. Purista joukkoon limen mehu.
Soseuta tahna tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla.
Punajuuritahna
Ainekset
Työvaiheet
Pese punajuuret ja kietaise folion sisään. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa 1-2 h, kunnes ne ovat kypsiä. Kuori paahdetut punajuuret lämpiminä. Kuoriminen onnistuu käsin ja kuoren voi työntää irti punajuuren päältä.
Soseuta kuoritut punajuuret, Arla Lempi kermaviili ja Apetina Kreikkalainen feta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään.