
Bataattiranskalaiset syntyvät helposti uunissa! Paahda bataattiranskalaisia uunissa tarpeeksi kauan, jotta niistä tulee rapeita. Bataattiranskalaiset sopivat mainiosti sormisyötäväksi, joita on mukava dipata vaikka leffaa katsellessa.
Kuori bataatti, mutta voit myös pestä sen juuriharjalla. Leikkaa bataatit pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.
Pane bataatit kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet.
Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.
Asettele bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.
Kypsennä bataattirasnkalaiset tarvittaessa kahdessa erässä.
Paista ranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Käännä bataattiranskalaiset lastalla ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Alkuperäinen resepti: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/bataattiranskalaiset/
Bataattiranskalaiset
Työvaiheet
2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa
1–2 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä