
Nori-bataattisipsit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese bataatit hyvin. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Levitä viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
vieri viereen. Peitä bataatit keittiöpyyhkeellä ja anna kuivua huoneenlämmössä noin 10–12 tuntia. - Tee norisuola. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita noriarkki leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paada uunissa noin 10 minuuttia.
Jauha leväarkki morttelissa suolan kanssa tasaiseksi seokseksi. - Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Sivele bataattiviipaleille kevyesti öljyä. Paahda niitä uunissa noin 10 minuuttia. Käännä lastut ja
paahda vielä 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 75 asteeseen ja anna lastujen kuivua uunissa uuninluukku raollaan noin 1 tunti. - Mausta lämpimät sipsit norisuolalla.
Mikä on tässä yhteydessä Mandoliini?
Soitin tietysti. Mikä muu mandoliini olisi?
Norisuolaa saa helpommin kun lisää meri- tai vuorisuolaan terveyskaupan spirulinajauhetta. Esim. Puhdistamo.
Heippa, kiitos kommenteista ja vinkeistä! Mandoliini on siivutustyökalu, esimerkiksi tämmöinen: http://www.chezmarius.fi/keittiotarvikkeet.php?k=10271&tuotenro=1129+2260
Yst
Venla / Soppa365
Noilla paistoajoilla ja lämpötiloilla (2x10 225) minulla sipsit paloivat. Vaikka eivät olleet älyttömän ohuita.
Hei Vilsa! Onpa kurjaa, että kävi näin. Aivan tarkkoja lämpötiloja ja paistoaikoja on usein vaikea antaa, sillä uunit ovat keskenään kovasti erilaisia. Meidän uunillamme tämä ohje on toiminut, mutta kenties sinun omallasi lämpötilaa pitäisi hieman laskea. Joka tapauksessa kannattaa tarkkailla sipsejä paahtamisen aikana - kuten yleensäkin, kun paahdetaan hyvin ohuita asioita.