
Upean mausteiset ja sisältä pehmeät intialaiset perunapyörykät uppopaistetaan pinnaltaan rapeiksi. Nauti ne intialaiseen tapaan aamupalalla sämpylän välissä tai välipalaksi raikkaan chutneyn kanssa.
Vadat eli uppopaistetut perunapyörykät
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Kuori, paloittele ja murskaa perunat.
-
Hienonna chili ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannussa. Lisää sinapinsiemenet, ja kun ne alkavat sihistä, lisää currynlehdet, chili, valkosipuli, inkivääri, suola ja kurkuma. Sekoita ja lisää murskatut perunat. Paista muutama minuutti ja siirrä sivuun jäähtymään.
-
Valmista taikina. Sekoita jauhot, suola ja kurkuma kulhossa. Lisää vettä pienissä erissä, kunnes taikina on sileää. Pyöritä jäähtyneestä perunaseoksesta 12 palloa.
-
Kuumenna öljy valurautapadassa 180 asteiseksi. Kasta perunapallot taikinaan ja uppopaista niitä kolme kerrallaan, noin 2 minuuttia per puoli tai kunnes pallot ovat kauniin ruskeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa vadat korianteripinaattichutneyn kanssa (ohje alla).
Korianteri-pinaattichutney
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita korianterit varsineen monitoimikoneen kulhoon. Lisää pinaatti ja minttu. Voit valmistaa chutneyn myös sauvasekoittimella.
-
Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Leikkaa chileistä kanta pois ja paloittele chilit muutamaan palaan. Laita aineet kulhoon ja lisää suola.
-
Soseuta seos sileäksi tahnaksi. Lisää jogurtti ja käytä konetta muuta ma kierros. Chutney säilyy jääkaapissa 4–5 päivää.