Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Rullaruokaa voi kääriä myös kaalinlehteen. Täytteessä maustuvat marinoidun porkkanan kaverina kidneypavut ja tulinen kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 rullaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punakaalirullat

Ainekset

Marinoidut porkkanat
2-3
porkkanaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria
Marinoidut kidneypavut
1
prk (280 g)
kidneypapuja
2
valkosipulinkynttä
½
dl
minttua silputtuna
½
dl
basilikaa silputtuna
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
srirachakastiketta
Lisäksi
4
dl
ateriajyviä
½
kurkkua
8
punakaalin lehteä
300
g
loimulohifileetä
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita etikka, öljy, chili ja sokeri. Kaada kastike porkkanoiden päälle. Anna mehustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Valuta ja huuhtele kidneypavut. Silppua valkosipuli, minttu ja basilika. Lisää ainekset papujen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  3. Sekoita kastike eri kulhossa.
  4. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
  5. Pese ja pilko kurkku tikuiksi.
  6. Leikkaa punakaalin kanta reilusti pois. Irrota kaalinlehdet mahdolisimman kokonaisina. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä. Keitä kaalinlehtiä muutama minuutti.
  7. Valuta lehdet ja nosta ne työlaudalle. Lisää jokaiselle lehdelle jyviä, porkkanaraastetta, papuja ja /tai lohta, ituja ja kastiketta. Kääri lehdet rullalle. Tarjoa kokonaisina tai leikkaa keskeltä kahteen osaan.

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämättä pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (2)

Palloilija

Välttämäti! :D

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kiva huomio : D

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)