Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mintulla ryyditetty bataattivuoka on sellaisenaan herkullinen kasvisruoka tai sen voi tarjoilla esimerkiksi mausteisen lammasmakkaran kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-bataattivuoka

Ainekset

1
prk (400 ml)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
solo
valkosipuli
1
tl
chilihiutaleita
800
g
bataattia
3
rkl
bbq-kastiketta
1
prk (265 g)
käyttövalmiita linssejä (esim. Bonduelle)
1
dl
cheddarjuustoraastetta
tuoretta minttua
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Kuori valkosipuli ja leikkaa se lastuiksi. Lisää valkosipuli ja chili tomaattimurskaan.
  2. Pese ja lohko bataatti. Sivele bbq-kastiketta lohkojen pintaan ja nosta lohkot tomaattimurskaan. Valuta linssit ja lusikoi ne bataattilohkojen lomaan. Kypsennä ruokaa uunissa 30 minuuttia.
  3. Raasta juusto. Lisää raaste ruuan pinnalle ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Silppua minttua ruualle ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa mausteeksi sormisuolaa.

 

Emilia Soppa365 on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Emilia Kolari

Tämä kaalilaatikko on paitsi vegaaninen, myös maailman helpoin, sillä koko seos esikypsennetään yhdessä paistokasarissa. Kokeile! Mehevä ja herkullinen kaalilaatikko maistuu myös lapsille.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kaalilaatikko

Ainekset

1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
tummaa soijarouhetta
1 1/2
dl
ohrahelmiä
8-9
dl
vettä
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
makeaa chilikastiketta
2
tl
yrttisekoitusta (esim. provencen)
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
(1/2
dl
kuivattuja karpaloita)
Vuokaan
2
rkl
maidotonta margariinia
Päälle
2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
maidotonta margariinia
(Pinnalle
1/2
dl
kuivattuja pehmeitä karpaloita)

Työvaiheet

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista 5 minuuttia pöyhien kaalia kahdella lastalla.
  3. Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. (Lisää lopuksi halutessasi karpalot.)
  4. Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l) maidottomalla margariinilla. Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Vinkki! Kaalista irtoaa eri määrä kosteutta riippuen vuodenajasta. Lisää vettä tarvittaessa kypsentämisen aikana.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Muutaman aineksen perunasalaatissa maistuvat uuden sadon peruna ja rapsakka retiisi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-retiisisalaatti

Ainekset

1
l
varhaisperunoita
150
g
broccolinia tai parsakaalia
1
l
pinaattia
2
kevätsipulinvartta
1
nippu
retiisiä
Kastike
2
rkl
dijoninsinappia
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat tai käytä edelliseltä päivältä ylijääneet kypsät perunat. Lohko jäähtyneet perunat.
  2. Leikkaa broccolineista kuivat kannat pois tai jos käytät parsakaalia, irrota siitä nuput ja viipaloi varsi. Kiehauta paistinpannussa pari senttiä vettä. Keitä broccolinejä tai parsakaalia pannussa noin 4 minuuttia eli kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
  3. Huuhtele pinaatti. Hienonna kevätsipuli. Poista retiiseistä kannat ja lohko retiisit.
  4. Tee kastike. Sekoita ainekset yhteen. Kaada kastike perunalohkojen päälle.
  5. Yhdistä kaikki salaattiainekset. Viimeistele salaatti rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa grillimakkaran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kukkakaalikeitto yllättää nokkosella, fenkolilla ja rakuunalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-nokkoskeitto

Ainekset

1
l
tuoretta nokkosta
2
l
vettä
1
sipuli
1
kukkakaali
1
fenkoli
1/2
dl
tuoretta rakuunaa
2
rkl
voita
1
l
kana- tai kasvislientä
2
dl
ranskankermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi ja hienonna.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kukkakaali ja kuutioi fenkoli. Hienonna rakuuna.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit, kukkakaalit ja fenkolit. Kuullota 3 minuuttia. Lisää liemi ja nokkonen. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää ranskankerma kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita rakuuna joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tällä ohjeella tateista tulee uskomattoman herkullisia, kuin kasvissyöjän ostereita.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset punaviini-tattileivät

Ainekset

4
keskikokoista herkkutattia
1
plo
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
tl
korianterin siemeniä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
2
rkl
sokeria
Lisäksi
4
viipaletta
tuoretta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
rucolaa
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Irrota tateista lakit ja viipaloi jalat. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä kuumassa vedessä 15 minuuttia ja valuta. Kaada liotusvesi viinin joukkoon.
  2. Kaada punaviini kattilaan. Lisää laakerinlehti ja mausteet. Keitä hiljalleen poreillen 20-30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  3. Lisää nesteeseen tatinlakit ja viipaloidut jalat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä tatit liemessä. Säästä liemi ja pakasta se (hyödynnä myöhemmin esimerkiksi kastikkeissa tai padoissa.)
  4. Viipaloi tattien lakit. Paahda leipäviipaleet. Ripottele leivälle öljyä, rucolaa ja tatit. Raasta päälle parmesaania.

Kommentit (0)