Mintulla ryyditetty bataattivuoka on sellaisenaan herkullinen kasvisruoka tai sen voi tarjoilla esimerkiksi mausteisen lammasmakkaran kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo
Bbq-bataattivuoka
Ainekset
1
prk (400 ml)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
solo
valkosipuli
1
tl
chilihiutaleita
800
g
bataattia
3
rkl
bbq-kastiketta
1
prk (265 g)
käyttövalmiita linssejä (esim. Bonduelle)
1
dl
cheddarjuustoraastetta
tuoretta minttua
(sormisuolaa)
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Kuori valkosipuli ja leikkaa se lastuiksi. Lisää valkosipuli ja chili tomaattimurskaan.
- Pese ja lohko bataatti. Sivele bbq-kastiketta lohkojen pintaan ja nosta lohkot tomaattimurskaan. Valuta linssit ja lusikoi ne bataattilohkojen lomaan. Kypsennä ruokaa uunissa 30 minuuttia.
- Raasta juusto. Lisää raaste ruuan pinnalle ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Silppua minttua ruualle ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa mausteeksi sormisuolaa.