Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 162 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mintulla ryyditetty bataattivuoka on sellaisenaan herkullinen kasvisruoka tai sen voi tarjoilla esimerkiksi mausteisen lammasmakkaran kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-bataattivuoka

Ainekset

1
prk (400 ml)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
solo
valkosipuli
1
tl
chilihiutaleita
800
g
bataattia
3
rkl
bbq-kastiketta
1
prk (265 g)
käyttövalmiita linssejä (esim. Bonduelle)
1
dl
cheddarjuustoraastetta
tuoretta minttua
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Kuori valkosipuli ja leikkaa se lastuiksi. Lisää valkosipuli ja chili tomaattimurskaan.
  2. Pese ja lohko bataatti. Sivele bbq-kastiketta lohkojen pintaan ja nosta lohkot tomaattimurskaan. Valuta linssit ja lusikoi ne bataattilohkojen lomaan. Kypsennä ruokaa uunissa 30 minuuttia.
  3. Raasta juusto. Lisää raaste ruuan pinnalle ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Silppua minttua ruualle ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa mausteeksi sormisuolaa.

 

Hyvä terveys on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Supermaukas vegebolognese haudutetaan juureksista ja härkiksestä. Parmesaanin sijaan annos viimeistellään paahdetuilla, rouhituilla pähkinöillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegebolognese

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
porkkanaa
1/2
selleri
1
rkl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kasvislientä
1
laakerinlehti
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa tai agavesiirappia (jos haluat tehdä ruoasta vegaanisen)
2
timjaminoksaa
1
pkt (250 g)
härkäpapuvalmistetta (Härkis Original)
Lisäksi
3/4
dl
saksanpähkinöitä
300
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja chili. Kuori porkkana ja selleri. Raasta karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia öljyssä paistokasarissa 5 minuuttia.
  2. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista vielä hetki.
  3. Lisää kuoritut tomaatit liemineen. Murskaa tomaatteja kevyesti pannulla esim. puuhaarukalla. Lisää kaikki loput aineet Härkistä lukuun ottamatta. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Keitä pasta kypsäksi suoalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä pienemmiksi.
  5. Lisää Härkis kastikkeeseen ja kuumenna kastike vielä kertaalleen. Annostele pastaa ja kastiketta lautasille ja ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Punajuurimehusta ja tattarijauhoista tehtyjen herkkulettujen täytteessä on savujuustoa ja kananmunaa ranskalaisten kreppien tyyliin.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalaiset punajuuriletut

Ainekset

1
kananmuna
dl
punajuurimehua (esim. Biotta)
1
dl
tattarijauhoa
½
dl
vehnäjauhoa
4
rkl
voita
½
tl
suolaa
Täyte
8
viipaletta savujuustoa
1
ps (80 g)
tuoretta pinaattia
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
kananmunaa
Lisäksi
4
rkl
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää punajuurimehu ja sekoita jauhot joukkoon. Sulata voi ja lisää taikinaan, mausta lopuksi suolalla. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  2. Laita uunin grillivastus päälle ja säädä lämpötilaksi 250 astetta.
  3. Kuumenna paistinpannu (Ø noin 24 cm) liedellä keskilämmöllä. Sulata 1 rkl voita pannussa ja levitä pannuun noin 1 dl lettutaikinaa. Paista lettua 2–3 minuuttia, kunnes taikina on lähes kokonaan hyytynyt. Laita letun keskelle kaksi viipaletta juustoa ja juuston päälle neljännes pinaatista ja lehtipersiljasta. Riko letun keskelle varovasti kananmuna ja paista 3–4 minuuttia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Käännä letun reunat kananmunan päälle niin, että keltuainen jää näkyviin. Valuta lettu varovasti leivinpaperoidulle uunipellille. Paista loput letut samaan tapaan.
  4. Laita pelti uuniin ja kypsennä 3–5 minuuttia riippuen siitä kuinka kypsäksi haluat keltuaisen paistuvan. Tarjoa letut lämpiminä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Anikselta tuoksuva fenkoli sopii mainiosti pastan päätähdeksi. Raikas ruoka valmistuu hetkessä!

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolispagetti

Ainekset

4
tl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
3
valkosipulinkynttä
2
suurta
fenkolia
1
ison sitruunan kuori ja mehu
1 1/2
tl
suolaa
300
g
spagettia
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja paista fenkolinsiemeniä muutaman minuutin ajan. Varo, että ne eivät pala.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Huuhdo ja viipaloi sekaan fenkoli. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
  3. Paista noin 10 minuutin ajan, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu, suola ja hieman pastan keitinvettä.
  4. Kypsennä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta.
  5. Sekoita fenkolit ja spagetti keskenään. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa. Tarjoa parmesaanin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)