Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mintulla ryyditetty bataattivuoka on sellaisenaan herkullinen kasvisruoka tai sen voi tarjoilla esimerkiksi mausteisen lammasmakkaran kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-bataattivuoka

Ainekset

1
prk (400 ml)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
solo
valkosipuli
1
tl
chilihiutaleita
800
g
bataattia
3
rkl
bbq-kastiketta
1
prk (265 g)
käyttövalmiita linssejä (esim. Bonduelle)
1
dl
cheddarjuustoraastetta
tuoretta minttua
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Kuori valkosipuli ja leikkaa se lastuiksi. Lisää valkosipuli ja chili tomaattimurskaan.
  2. Pese ja lohko bataatti. Sivele bbq-kastiketta lohkojen pintaan ja nosta lohkot tomaattimurskaan. Valuta linssit ja lusikoi ne bataattilohkojen lomaan. Kypsennä ruokaa uunissa 30 minuuttia.
  3. Raasta juusto. Lisää raaste ruuan pinnalle ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Silppua minttua ruualle ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa mausteeksi sormisuolaa.

 

Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (2)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Kaisu P.
Seuraa 
Liittynyt12.4.2016

Eihän tässä ohjeessa ole edes perunoita (:

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Oikeaoppisessa Pasta Arrabiattassa chilin polte on lempeä. Juha Tapio rakastaa Italiaa, ja halusi antaa sen näkyä myös oman Vain elämää -päivänsä illallisella.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Juha Tapion Pasta Arrabiatta

Ainekset

3
banaanishalottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2
punaista tuoretta chiliä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
10
kuorittua luumutomaattia
1
pnt
tuoretta basilikaa
50
g
parmesaaniraastetta
keitettyä spagettia
suolaa ja mustapippuria myllystä
koristeeksi uunissa kuivattuja tomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipulit, hienonna chili ja poista siemenet. Freesaa sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini on haihtunut.
  2. Lisää hienonnetut tomaatit ja anna hautua noin puoli tuntia.
  3. HIenonna puolet basilikasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita keitetty spagetti joukkoon, lisää parmesaaniraaste ja koristele basilikanlehdillä sekä kuivatuilla tomaateilla.

Kommentit (0)