Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mintulla ryyditetty bataattivuoka on sellaisenaan herkullinen kasvisruoka tai sen voi tarjoilla esimerkiksi mausteisen lammasmakkaran kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-bataattivuoka

Ainekset

1
prk (400 ml)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
solo
valkosipuli
1
tl
chilihiutaleita
800
g
bataattia
3
rkl
bbq-kastiketta
1
prk (265 g)
käyttövalmiita linssejä (esim. Bonduelle)
1
dl
cheddarjuustoraastetta
tuoretta minttua
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Kuori valkosipuli ja leikkaa se lastuiksi. Lisää valkosipuli ja chili tomaattimurskaan.
  2. Pese ja lohko bataatti. Sivele bbq-kastiketta lohkojen pintaan ja nosta lohkot tomaattimurskaan. Valuta linssit ja lusikoi ne bataattilohkojen lomaan. Kypsennä ruokaa uunissa 30 minuuttia.
  3. Raasta juusto. Lisää raaste ruuan pinnalle ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Silppua minttua ruualle ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa mausteeksi sormisuolaa.

 

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kauramuru tortillat

Ainekset

Ruistortillat
1,25
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
öljyä
ripaus
suola
Pestotäyte:
200
g
kermaviiliä
100
g
valmista pestoa
ripaus
suolaa
Kaurajauhis:
175
g
muru kaurajauhis
3
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2
kpl
tomaatti
1/2
kpl
kurkku
1
kpl
sipuli
100
g
lehtisalaatti
1
dl
rucolan verso
1
dl
punamangoldi

Työvaiheet

Valmista tortillat.
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.

Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).

Pestotäyte:
Sekoita kermaviili, pesto ja suola sekaisin.

Kaurajauhis:
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää Muru Kaurajauhis sekä suola, paista kolme minuuttia.

Pilko täytteet tomaatti, kurkku, sipuli, salaatti . Kasaa tortillat.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 886 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vaihda vehnäjauhot bataattiin! Kolmen raaka-aineen bataattipohja toimii mahtavan hyvin sipulitäytteen kanssa. Viimeistele pizza pehmeällä vuohenjuustolla ja pinaatilla. 

Annoksia
2
Valmistusaika
1 h 20 min + bataatin kuivattaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipuli-bataattipizza

Ainekset

400
g
bataattia
1
kananmuna
30
g
parmesaaniraastetta
1
tl
oreganoa
Täyte
2
sipulia
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (80 g)
babypinaattia
1/2
tl
merisuolaa
5
oliivia
75
g
pehmeää vuohenjuustoa
timjamin oksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes bataatti on riisimäistä, älä soseuta sitä! Kaada hake  paistinpannulle ja mittaa vettä puoliväliin saakka. Keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Levitä keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Painele tarvittaessa kuivemmaksi. Sekoita joukkoon muna, parmesaaniraaste ja oregano. Painele pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siirrä paistinpannulle, lisää hiukan rypsiöljyä, balsamiviinietikka ja vesi. Hauduta kuumalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina sitä mukaa, kun se loppuu. Mausta suolalla ja siirrä toiseen astiaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä, valkosipuli ja pinaatti. Paista noin 30 sekuntia, kunnes pinaatti ”väsähtää”. Mausta suolalla.
  3. Paista bataattipohjaa ensin 15 minuuttia. Lisää pinnalle sipulit, pinaatti ja valkosipuli. Puolita päälle oliivit ja lusikoi vuohenjuustoa. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Paista vielä 10 minuuttia.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä täytteeseen ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Drinkki kuin aurinko! Margarita saa raikkaan makunsa mangosorbetista.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mangosorbettimargaritat

Ainekset

1 1/2
dl
tequilaa
1/2
dl
sitruslikööriä
1/2
dl
limettimehua
1/2
dl
appelsiinimehua
4
isoa palloa mangosorbettia
jäitä

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen.
  2. Soseuta kuohkeaksi juomaksi, kaada laseihin ja tarjoa heti.

Vinkki Tee laseihin sokerireunus. Kostuta reunus kuljettamalla limettilohkoa reunaa pitkin ja kasta sitten sokeriin.

Kommentit (0)