Mitä herkkuja saakaan aikaan juureksista, kaalista ja kikherneistä pikkurahalla!
Buddha bowl
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi punakaali ja fenkoli lasipurkkiin. Sekoita etikka, suola ja sokeri kasvisten joukkoon. Anna maustua.
-
Keitä ruokakaura ohjeen mukaan.
-
Kuori ja kuutioi bataatti. Huuhtele kikherneet. Sekoita bataatteihin ja kikherneisiin pellillä öljy, suola, pippuri ja jeera. Paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
-
Kuivaa tofu talouspaperilla. Revi tai kuutioi se. Pyörittele tofu öljyssä ja mausteissa. Lisää maissijauhot. Sekoita varovasti. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
-
Puolita ja siivuta avokado. Laita babypinaattia kulhoon. Lusikoi päälle ruokakauraa, tofua, punakaalia ja fenkolia, bataattia ja kikherneitä.
-
Lisää maapähkinäkastiketta ja/tai hummusta. Pyöräytä avokado-viipaleita päälle viuhkaksi. Viimeistele korianterilla ja limettilohkoilla.
Maapähkinäkastike: Laita ruukku korianteria, puolikas chili, valkosipulinkynsi, nokare inkivääriä, desi maapähkinävoita, loraus soijakastiketta ja seesamiöljyä tehosekoittimeen. Purista joukkoon limetin mehu ja tilkka vettä. Surauta kastike sileäksi. Kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.