
Kasvissyöjän quesadillan sisälle tulee täyteläinen soosi, papuja sekä paahdettuja kasviksia. Quesoa eli juustoa et tässä reseptissä tarvitse!
Juures-mustapapu-quesadillat
Ainekset
Työvaiheet
- Liota manteleita vedessä vähintään 4 tuntia. Valuta hyvin. Siirrä monitoimikoneen kulhoon ja työstä pyörivällä leikkuuterällä, kunnes seos on tahnamaista.
- Lisää salsa. Jatka sekoittamista, kunnes seos on paksua kastiketta. (Jos seoksesta ei tule tarpeeksi tasaista, lisää hieman öljyä ja/tai vettä ja jatka sekoittamista.)
- Kuori ja pilko juurekset sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljyn kanssa.
- Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Sillä välin kaada säilötyt kypsät mustapavut siivilään ja huuhtaise. Valuta.
- Ota kasvikset uunista ja kaada mustapavut pellille. Jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juureskuutiot ovat pehmentyneet ja paahtuneet kauniisti. Mausta suolalla.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Säädä kuumuus keskilämmölle.
- Aseta pannulle vehnätortilla ja lusikoi päälle noin kahdeksasosa mantelikastikkeesta. Lisää neljäsosa juures-mustapapuseoksesta, sitten taas kahdeksasosa kastikkeesta. Painele tiiviisti päälle toinen tortilla.
- Anna alimmaisen tortillan paahtua pohjasta kauniin väriseksi. Käännä sitten quesadilla vaikkapa isoa lautasta, kattilan kantta tai toista paistinpannua apuna käyttäen. Paista toiselta puolelta 2–3 minuuttia painellen quesadillaa litteämmäksi lastalla.
- Siirrä quesadilla folion alle tai 80-asteiseen uuniin, jotta se pysyy lämpimänä. Toista samoin loput kolme quesadillaa.
- Leikkaa valmiit quesadillat kolmioiksi ja tarjoa kuumana chili- ja kevätsipuliviipaleiden kanssa.