Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Kaaleista hauskin ja kaunein taipuu nyt vegaanisiksi kääryleiksi. Täytteen määrä vaihtelee kaalin koon mukaan, sillä sisus silputaan täytteeseen. Tarkista siis, että mausteet riittävät, ennen kuin rullaat! Kääryleitä tulee kerralla iso lasagnevuoallinen, mutta jos kaikki ei kulu kerralla, ne toimivat mainiosti myös lämmitettyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurttukaali-linssikääryleet

Ainekset

1
(1,2 kg)
savoijin- eli kurttukaali
2
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
Täyte
1 l
vettä
ja 1 tl suolaa keittämiseen
1 1/2
dl
ohrahelmiä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
currya
3
rkl
makeaa chilikastiketta
2-3
rkl
soijakastiketta
Päälle
1/2
dl
öljyä
1/2
dl
muscovadosiirappia

Työvaiheet

  1. Irrota kaalista 16 ulointa lehteä. Huuhdo ne. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kaalinlehdet. Keitä 5 minuuttia. Valuta kaalinlehdet ja huuhdo kylmällä vedellä.  
  2. Valmista täyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, ohrahelmet ja siivilässä huuhdotut linssit. Keitä 15 minuuttia, kunnes ohra ja linssit ovat kypsiä. Valuta ne siivilässä.
  3. Hienonna kaalin sisus. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Pyöräytä joukkoon inkivääri, juustokumina, korianteri ja kurkuma. Kuullota sipulit ja kaali mausteöljyssä. Mausta chili- ja soijakastikkeella. Lisää valutettu linssi-ohraseos ja sekoita tasaiseksi. Täytteeseen ei tarvita munaa, sillä linssi-ohraseos kiinteytyy muotoiltavaksi jäähtyessään. Lisää tarvittaessa mausteita, täytteen määrä ja mausteiden tarve vaihtelee sen mukaan, kuinka iso määrä kaalia tulee täytteeseen kaalin sisuksesta.
  4. Nosta kaalinlehti kerrallaan työlaudalle ja ajele kannan päältä kaulimella, jolloin se ohenee käärittäväksi. Jos lehtiruoti on paksu, voit myös leikata sen pois.
  5. Nosta lusikallinen täytettä kaalinlehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi. Nosta kaalikääryleet isoon voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
  6. Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Sivele kaalikääryleet seoksella.
  7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla: kääryleet ovat herkullisimmillaan pehmeiksi kypsyneinä. Uuden sadon kaalista tehdyt kääryleet kypsyvät nopeammin kuin säilytyksessä napakoituneesta kaalista tehdyt.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Tässä jäätelössä on totisesti makua! Viiden aineksen vegaaninen jäätelö syntyy 10 minuutissa ja pakastuu neljässä tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 4–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustaherukka-basilikajäätelö

Ainekset

1
prk (2½ dl)
kauravispiä
dl
(kookos)sokeria
1
ps (200 g)
mustaherukoita (pakaste)
1
prk (250 ml)
kookoskermaa
½
ruukku basilikaa
(kookoshiutaleita)

Työvaiheet

  1. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sokerilla.
  2. Soseuta kohmeiset herukat, kookoskerma ja basilikanlehdet sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita herukka-kookossose kauravaahtoon. Kumoa seos laakeaan pakastusrasiaan, tasoi­ta pinta ja peitä kannella tai kelmulla. Pakasta vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
  4. Koristele annokset halutessasi kookoshiutaleilla ja mustaherukoilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1292 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)