klo 10:29 | 11.10.2017

Kaaleista hauskin ja kaunein taipuu nyt vegaanisiksi kääryleiksi. Täytteen määrä vaihtelee kaalin koon mukaan, sillä sisus silputaan täytteeseen. Tarkista siis, että mausteet riittävät, ennen kuin rullaat! Kääryleitä tulee kerralla iso lasagnevuoallinen, mutta jos kaikki ei kulu kerralla, ne toimivat mainiosti myös lämmitettyinä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kurttukaali-linssikääryleet
Ainekset
1
(1,2 kg)
savoijin- eli kurttukaali
2
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
Täyte
1 l
vettä
ja 1 tl suolaa keittämiseen
1 1/2
dl
ohrahelmiä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
currya
3
rkl
makeaa chilikastiketta
2-3
rkl
soijakastiketta
Päälle
1/2
dl
öljyä
1/2
dl
muscovadosiirappia
Työvaiheet
- Irrota kaalista 16 ulointa lehteä. Huuhdo ne. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kaalinlehdet. Keitä 5 minuuttia. Valuta kaalinlehdet ja huuhdo kylmällä vedellä.
- Valmista täyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola, ohrahelmet ja siivilässä huuhdotut linssit. Keitä 15 minuuttia, kunnes ohra ja linssit ovat kypsiä. Valuta ne siivilässä.
- Hienonna kaalin sisus. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Pyöräytä joukkoon inkivääri, juustokumina, korianteri ja kurkuma. Kuullota sipulit ja kaali mausteöljyssä. Mausta chili- ja soijakastikkeella. Lisää valutettu linssi-ohraseos ja sekoita tasaiseksi. Täytteeseen ei tarvita munaa, sillä linssi-ohraseos kiinteytyy muotoiltavaksi jäähtyessään. Lisää tarvittaessa mausteita, täytteen määrä ja mausteiden tarve vaihtelee sen mukaan, kuinka iso määrä kaalia tulee täytteeseen kaalin sisuksesta.
- Nosta kaalinlehti kerrallaan työlaudalle ja ajele kannan päältä kaulimella, jolloin se ohenee käärittäväksi. Jos lehtiruoti on paksu, voit myös leikata sen pois.
- Nosta lusikallinen täytettä kaalinlehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi. Nosta kaalikääryleet isoon voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
- Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Sivele kaalikääryleet seoksella.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla: kääryleet ovat herkullisimmillaan pehmeiksi kypsyneinä. Uuden sadon kaalista tehdyt kääryleet kypsyvät nopeammin kuin säilytyksessä napakoituneesta kaalista tehdyt.