Kulho täynnä hyvää! Raikas hernehummus ja paistettu savutofu muodostavat hauskan parin, ja kukkakaali tekee kuskusista ihanan rouskuvaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Kuskus-hummusbowl
Ainekset
1½
dl
täysjyväkuskusta
5
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
rkl
sitruunanmehua
1
dl
yrttejä hienonnettuna, esim. minttua ja lehtipersiljaa
2
dl
kukkakaalia raasteena
(suolaa)
Hummus
1
dl
herneitä (pakaste)
1
avokado
1
rkl
ruohosipulia
2
tl
tahinia
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Lisäksi
200
g
kylmäsavutofua (Jalotofu)
5
retiisiä
sitruunanlohkoja
paistamiseen öljyä
Työvaiheet
- Keitä kuskus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella lävikössä ja mausta sitruunamehulla ja yrteillä. Raasta kukkakaali raastinraudan karkeimmalla terällä ja lisää kuskusin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Mittaa hummuksen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Viipaloi tofu ja retiisit. Paista tofuviipaleita pannulla noin minuutti per puoli. Lusikoi kuskus-kukkakaaliseosta kulhojen pohjalle ja asettele päälle hummusta, tofua, retiisejä ja sitruunanlohkoja.