Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Proteiinipitoisista kikhernejauhoista paistettu lettu on värinsä ja vaivattomuutensa puolesta kuin vegaaninen munakas. Kaunis keltainen väri tulee kurkumasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein munakas

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoja
1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
suolaa
1 1/4
dl
vettä
1/2
rkl
öljyä
Sienitäyte
1
dl
mungpavun ituja
5
herkkusientä
1/4
chiliä
1/2
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
rkl
teriyaki-kastiketta
(ripaus
suolaa)
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kikhernejauhojen joukkoon mausteet, suola sekä vesi ja öljy. Turvota taikinaa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Huuhtele idut ja laita ne lävikköön valumaan. Viipaloi herkkusienet. Viipaloi chili. Purista limetistä mehu ja lisää se teriyakikastikkeeseen.
  3. Paista sieniä kuumassa pannussa, kunnes niistä ei irtoa nestettä. Lisää sienten joukkoon puolet paistamiseen tarkoitetusta öljystä sekä chili. Paista pari minuuttia. Lisää idut ja kastike ja jatka paistamista minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kumoa täyte kulhoon odottamaan.
  4. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa. Kokeile taikinan paksuus: jos se on turvonnut liian jämäkäksi, lisää joukkoon tilkka vettä.
  5. Lisää taikina lastalla levittäen tasaisesti pannuun. Paista lettua pari minuuttia keskilämmöllä tai kunnes pinta on saanut väriä. Käännä ja paista vielä pari minuuttia.
  6. Nosta lettu lautaselle. Lisää täyte toiselle puolelle lettua. Ripottele mausteeksi minttua. Taita letun toinen puoli munakkaan päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pannukaali

Ainekset

1
iso varhaiskaali
2
valkosipulinkynttä
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku tilliä
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.

  3. Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.

  4. Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäsalaatti piimäliemessä

Ainekset

n. 20
varhaisperunaa
4
naattiporkkanaa
2
avomaankurkkua
1
nippu
retiisiä
1
rs (500 g)
mansikoita
1
l
herneitä
1
rs (20 kpl)
syötäviä orvokkeja
Liemi
2
avomaankurkkua
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.

  2. Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.

  3. Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.

  4. Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.

 

Kommentit (0)