Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Vegaaninen
0:02 | 18.10.2013

Munakoiso-hummuspiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Riittoisan piirakan pohjan ja hummustäytteen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 annos
1 t + kasvisten marinointi 1 t
Helppo

Munakoiso-hummuspiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
kaurakermaa tai halutessasi tavallista kermaa
6
dl
vehnäjauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
rkl
kylmää vettä
Hummustahna
2
prk
(á 400 g/265 g) säilykekikherneitä
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahini- eli seesamitahnaa
reilu ripaus
chilijauhetta
2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
5–6
kierrosta
mustapippurimyllystä
Päälle
2
pientä kesäkurpitsaa
1
iso munakoiso
200
g
sieniä
Kasvisten marinadi
4
murskattua valkosipulinkynttä
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
timjamia
1/2
tl
sitruunapippuria
2
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
sitruunan puristettu mehu
3
kevätsipulinvartta
suolaa ja mustapippuria

Vaiheet

  1. Paloittele ensin täytteen päälle tulevat vihannekset ja sienet. Pane ne samaan kulhoon ja lisää päälle keskenään sekoitetut marinadiainekset. Jätä sivuun noin tunniksi maustumaan.
  2. Valmista piirakkataikina. Pane kulhoon kerma ja jauhot, joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu. Lisää vielä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
  3. Valmista taikinan kypsyessä hummustahna. Soseuta monitoimikoneenkulhossa valutetut kikherneet, kuoritut valkosipulinkynnet ja loput tahnan aineksista tasaiseksi. Valuta kasviksista ylimääräinen marinadi pois ja kumoa seos uunipellille. Paahda kasviksia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes niiden pinta on saanut hieman väriä.
  4. Kokoa piirakka. Levitä hummus pohjalle ja sen päälle paahdetut kasvikset ja sienet. Lisää sitruunamehua ja silputtua kevätsipulia ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Nosta tarjolle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
brunssi
piiraat
kasvisruuat
kevyet
Vegebaari
juhannus
vegaaninen
vegaani

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini