Kokeile inkivääriä, kookoksta ja lähes mitä tahansa sesongin vihanneksia curryn muodossa! Raikas kookosgremolata viimeistelee ruuan.
Huom! Curryn perusta on maustepohjassa. Paista mausteista maut irti pannussa. Lisää vasta sitten vihannekset ja neste.
Nauris-kukkakaalicurry
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi nauriit, paloittele kukkakaali ja huuhtele tomaatit. Purista limetin mehu.
- Kuori ja raasta sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Hienonna chili. Kuumenna öljy pannussa ja paista raasteita ja chiliä 1 minuutti. Lisää kookoshiutaleet ja mausteet ja paista 1 minuutti lisää.
- Lisää nauriit ja kukkakaalit pannuun. Paista 3–5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, keitä 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa kookosgremolata. Paahda kookoshiutaleita kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti. Laita hiutaleet kulhoon. Hienonna sipulinvarsi, raasta limetin vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi ja hienonna minttu. Sekoita ne ja suola kookoksen joukkoon.
- Hienonna curryyn tuleva minttu. Sekoita se, suola ja kirsikkatomaatit curryyn.
- Tarjoa curry kookosgremolatan kanssa.
Sain tästä hieman kitkerää. Ei ollut kovin hyvää, ei jatkoon. Tai sitten nauriin korvaa vaikka perunalla. Gremolata ihan hyvää.