Soppa365 on lisännyt 241 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Nyhtökaura on omiaan wokissa! Se saa makua ja rakenne säilyy hyvänä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökaura-wokki

Ainekset

250
g
nuudeleita
1
kesäkurpitsa
1
purjo
1
paprika
½
kiinankaali
½
dl
öljyä
2
rkl
chiliöljyä
3
rkl
soijakastiketta
1
lime
1
pkt
nyhtökauraa (naturel tai limemaustettu)

Työvaiheet

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä ja laita odottamaan.

2. Huuhdo kesäkurpitsa, paprika ja purjo.  Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Huuhtaise myös kiinankaali ja suikaloi.

3. Kuumenna wokkipannussa öljy. Lisää chilikastike ja kesäkurpitsan, paprikan ja purjon palat. Paista kuumassa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Nostele pannulle kiinankaali ja nuudelit. Sekoita hyvin. Laita pannu pois päältä ja lisää soijakastike. Puolita lime ja purista mehu wokin päälle.

Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos et ole vielä kokeillut riisin tapaan kypsyviä jyviä, tee se nyt! Maitorahkasta sekoitettu kastike antaa jyväsalaattiin raikasta hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä jyvä-kikhernesalaatti

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä
1/2
kurkkua
300
g
kuorittua vesimelonia
1
ruukku
lehtisalaattia
Kastike
1/2
prk (à 200 g)
maitorahkaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
tahinia
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa ateriajyvät ja vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää suola. Keitä keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt jyviin ja ne tuntuvat pehmeiltä (rakenne saa jäädä kuitenkin rouskuvaksi). Lisää tarvittaessa vettä. Purista sitruunanmehu kypsien jyvien joukkoon.
  2. Hienonna yrtit. Valuta kikherneet liemestä ja huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Huuhtele kurkku ja kuutioi. Kuutioi myös vesimeloni. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita ateriajyvien joukkoon yrtit, kikherneet, kurkku- ja vesimelonikuutiot.
  4. Nosta annoskulhoihin salaatinlehtiä. Kaada päälle jyväsalaattia. Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)