Täyteläinen vegaaninen punajuurihummus sopii täydellisesti tanskalaistyylisiin voileipiin! Lisää pikamarinoitua punasipulia ja rapeiksi paistettuja falafelpyöryköitä, niin saat tyylikkäistä leivistä hyvän hiukopalan.
Punajuuri-falafelsmörret
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese punajuuret ja keitä ne vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä punajuuret kädenlämpöisiksi ja kuori ne.
-
Paloittele punajuuret monitoimikoneen kulhoon ja lisää kikherneet liemineen. Lisää tahini ja mausteet. Purista joukkoon sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä, jos hummus on liian paksua.
-
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada sipulirenkaiden päälle. Anna sipulien pehmetä 10 minuuttia. Valuta vesi pois. Lisää etikka ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.
-
Levitä leipäviipaleille paksulti hummusta. Leikkaa falafelpyörykät puoliksi ja laita ne hummuksen päälle. Lisää punasipuli, seesaminsiemenet ja versot.