Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Fish & chipsin tofusta tehdyssä versiossa marinoitu ja leivitetty tofu uppopaistetaan rapeaksi. Lisänä tarjoillaan uunissa paistettuja pottuja, joiden pinta rapeutuu, kun ne ensin keitetään melkein kypsiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + tofujen marinointi 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tofish & chips eli tofutikkuja ja rapeita perunoita

Ainekset

2
pkt (à 280 g)
kiinteää tofua
3
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
chilipalko
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
PÄÄLLYS
dl
vehnäjauhoja
(1
rkl
ravintohiivahiutaleita)
dl
kauramaitoa (rasvaa 3 %)
noin 2
dl
pankojauhoja
PAISTAMISEEN
2–3
dl
rypsiöljyä
RAPEAT PERUNAT
1
kg
kiinteitä perunoita
1
rkl
suolaa
½
tl
ruokasoodaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
paprikajauhetta
TARJOILUUN
ituja, kurkkua ja/tai retiisejä
(vegaanista) valkosipuli- tai chilimajoneesia
sitruunaa tai limettiä

Työvaiheet

  1. Laita tofut puhtaan keittiöpyyhkeen sisään lautaselle. Nosta päälle paino. Anna prässääntyä 30 minuuttia, niin saat tofusta ylimääräisen nesteen pois.

  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä ne öljyn, siirapin ja suolan kanssa isossa kulhossa.

  3. Leikkaa tofut pitkittäin 12 palaan. Laita ne marinadiin vähintään tunniksi. (Jos marinoit tätä kauemmin, laita kulho peitettynä jääkaappiin.)

  4. Valmista tällä välin rapeat perunat. Kuori perunat. Puolita ne tai leikkaa tasakokoisiksi paloiksi, jos perunat ovat isoja. Kuumenna 1 l vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola, sooda ja perunat. Anna perunoiden kiehua 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

  5. Kaada perunat siivilään. Ravistele niitä kevyesti. Yhdistä öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä perunoita paistamisen aikana, niin ne kypsyvät tasaisesti.

  6. Leivitä ja kypsennä tofut perunoiden kypsyessä. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja lisää halutessasi joukkoon ravintohiivahiutaleet. Laita toiselle lautaselle kauramaito ja kolmannelle pankojauhot. Pyörittele palat ensin jauhoissa, sitten kauramaidossa ja lopuksi pankossa.

  7. Kuumenna paistoöljy korkeareunaisessa paistinpannussa 170-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpalanen pysyy pinnalla. Paista tofupalat runsaassa öljyssä käännellen, kunnes palat ovat kauniin värisiä. Nosta valumaan lautaselle talouspaperin päälle.

  8. Tarjoa tofutikut perunoiden, kasvisten ja majoneesin kanssa. Purista päälle sitruuna- tai limettimehua.

Kommentit (1)

Vierailija

Miten ois ihan vaan tofu & chips? Tai vielä parempi, sama suomeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.