Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Fish & chipsin tofusta tehdyssä versiossa marinoitu ja leivitetty tofu uppopaistetaan rapeaksi. Lisänä tarjoillaan uunissa paistettuja pottuja, joiden pinta rapeutuu, kun ne ensin keitetään melkein kypsiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + tofujen marinointi 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tofish & chips eli tofutikkuja ja rapeita perunoita

Ainekset

2
pkt (à 280 g)
kiinteää tofua
3
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
chilipalko
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
PÄÄLLYS
dl
vehnäjauhoja
(1
rkl
ravintohiivahiutaleita)
dl
kauramaitoa (rasvaa 3 %)
noin 2
dl
pankojauhoja
PAISTAMISEEN
2–3
dl
rypsiöljyä
RAPEAT PERUNAT
1
kg
kiinteitä perunoita
1
rkl
suolaa
½
tl
ruokasoodaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
paprikajauhetta
TARJOILUUN
ituja, kurkkua ja/tai retiisejä
(vegaanista) valkosipuli- tai chilimajoneesia
sitruunaa tai limettiä

Työvaiheet

  1. Laita tofut puhtaan keittiöpyyhkeen sisään lautaselle. Nosta päälle paino. Anna prässääntyä 30 minuuttia, niin saat tofusta ylimääräisen nesteen pois.

  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä ne öljyn, siirapin ja suolan kanssa isossa kulhossa.

  3. Leikkaa tofut pitkittäin 12 palaan. Laita ne marinadiin vähintään tunniksi. (Jos marinoit tätä kauemmin, laita kulho peitettynä jääkaappiin.)

  4. Valmista tällä välin rapeat perunat. Kuori perunat. Puolita ne tai leikkaa tasakokoisiksi paloiksi, jos perunat ovat isoja. Kuumenna 1 l vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola, sooda ja perunat. Anna perunoiden kiehua 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

  5. Kaada perunat siivilään. Ravistele niitä kevyesti. Yhdistä öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä perunoita paistamisen aikana, niin ne kypsyvät tasaisesti.

  6. Leivitä ja kypsennä tofut perunoiden kypsyessä. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja lisää halutessasi joukkoon ravintohiivahiutaleet. Laita toiselle lautaselle kauramaito ja kolmannelle pankojauhot. Pyörittele palat ensin jauhoissa, sitten kauramaidossa ja lopuksi pankossa.

  7. Kuumenna paistoöljy korkeareunaisessa paistinpannussa 170-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpalanen pysyy pinnalla. Paista tofupalat runsaassa öljyssä käännellen, kunnes palat ovat kauniin värisiä. Nosta valumaan lautaselle talouspaperin päälle.

  8. Tarjoa tofutikut perunoiden, kasvisten ja majoneesin kanssa. Purista päälle sitruuna- tai limettimehua.

Kommentit (1)

Vierailija

Miten ois ihan vaan tofu & chips? Tai vielä parempi, sama suomeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.