Riisipaperirullat vaativat vähän näpertelyä, mutta lopputulos palkitsee. Täytteessä maistuvat raikkaat kasvikset ja mausteinen tofu. Dipiksi sopii täyteläinen maapähkinäkastike.
Oletko kokeillut riisipaperirullia kotonasi? Vietnamilaisten kesärullien valmistus saattaa tuntua hankalalta, mutta ensimmäisen kerran jälkeen epäluulot karisevat.
Kesärulliin tarvitaan riisipaperia, jota löytyy marketin Aasia-hyllystä.
Paketista otetaan yksi paperi kerrallaan ja liotetaan se kevyesti vedessä reunallisella, laakealla lautasella. Vesi voi olla kylmää tai, kuten pakkauksessa mainitaan, kuumennettua. Lämpötila vaikuttaa vain riisipaperin pehmenemisnopeuteen. Kun riisipaperi on hieman pehmentynyt, sen voi nostaa työalustalle ja taputella kevyesti talouspaperilla.
Täytteeksi voi kääriä kypsennettyjä riisinuudeleita, korianteria ja muita yrttejä, salaattia, lehtipinaattia ja vaikka suikaloitua kurkkua. Riisipaperin sivureunat käännetään täytteen päälle, tai toinen reuna jätetään avoimeksi. Rullaus kääröksi ja valmista on.
Oheisessa ohjeessa täytteeksi kääritään paistettua tofua, riisinuudeleita ja suikaloituja kasviksia. Olennaisessa osassa dippi, jonka kanssa kesärullat tarjotaan. Tällä kertaa se sekoitetaan maapähkinävoista ja maustekastikkeista.
Tofu-kesärullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja siirrä sivuun. Suikaloi kaikki kasvikset hyvin ohuiksi. Revi yrtit.
-
Tee maapähkinädippi soseuttamalla kaikki ainekset keskenään ja lisäämällä erissä sen verran kuumaa vettä, että kastike on dippimäisen juoksevaa.
-
Tee maustettu tofu. Kuutioi ja kuivaa tofu. Paista rapeaksi 3 rkl:ssa seesamiöljyä.
-
Sekoita kulhossa loppu seesamiöljyä, maissijauhot, 3 rkl valmista maapähkinädippiä, soijakastike ja ruokosokeri.
-
Kaada pannulle tofujen joukkoon ja jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes tofuista tulee kiiltäviä. Siirrä sivuun.
-
Kasta riisipaperit kuumaan veteen (pakkauksen ohjeen mukaan) ja taittele sisään kasviksia, yrttiä, nuudeleita ja maustettua tofua. Kääri rullalle.
-
Tarjoa lopun maapähkinädipin ja srirachan kanssa.