Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Vegaaninen pestopasta vie kielen! Salaisuutena on itse tehty pesto, jossa maistuvat rucola ja sitruuna. Balsamicosienet ja spagetin joukossa kypsyvät kesäkurpitsasuikaleet pitävät huolen mehevyydestä. Kokeile ja ihastu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35

Vegaaninen pestopasta ja balsamicosienet

Ainekset

1/2
dl
kurpitsansiemeniä
300
g
spagettia
2
pientä
kesäkurpitsaa
Rucolapesto
3/4
dl
kurpitsansiemeniä
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
rasia (70 g)
rucolaa
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
dl
oliiviöljyä
Balsamicosienet
200
g
herkkusieniä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla pannulla pestoa ja koristelua varten.
  2. Tee pesto. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu sauvasekoittimen kulhoon. Paloittele valkosipuli joukkoon. Ota kourallinen rucolaa sivuun koristelua varten. Lisää loppu rucola, basilika varsineen, suola, pippuri ja öljy. Soseuta. Lisää kurpitsansiemenet ja soseuta karkeaksi.
  3. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sienet kauniin ruskeiksi. Pirskota balsamico ja suola päälle.
  4. Keitä spagetti lähes kypsäksi.
  5. Viipaloi kesäkurpitsat veitsellä ohuiksi viipaleiksi, jotka jäävät kiinni kantaan. Viipaloi ne sitten spagettimaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Lisää kesäkurpitsa spagetin joukkoon ja keitä 1–2 minuuttia.
  6. Valuta pasta. Sekoita pesto joukkoon. Ripottele sieniä, siemeniä ja rucolaa annosten päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kesäkurpitsan käsittely kestää pitemmän hetken, ehdottomasti kannattaa tehdä ennen kuin laittaa pastan kiehumaan. Sitruunamehun määrän kanssa kannattaa myös olla tarkkana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohjeet Suvi Rüster kuva Tuomas Kolehmainen

Jauhelihakeiton vegeversio syntyy näppärästi Härkiksestä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkiskeitto

Ainekset

500
g
perunoita, kiinteä lajike
2
porkkanaa
1
(100 g)
pala juuriselleriä
½
purjo
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
kokonaisia maustepippureita
1
laakerinlehti
1
Härkistä, esim. tex-mex -maustettua
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-päärynäsosekeitto + päärynä ja porkkanasipsit

Ainekset

Porkkana-päärynäsosekeitto
4
kpl
Porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
päärynä (1 iso tei 2 pientä)
1
rkl
sulatejuusto
1
dl
kuohukerma
n.1
tl
suolaa
n.1
l
vettä (kasvisten keittämiseen)
Päärynäsipsit
1
kpl
iso päärynä
Porkkanasipsit
2
kpl
porkkanaa
himalajan vuoristosuola

Työvaiheet

PORKKANA-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuullota kasviksia kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori ja pilko pääryvä, lisää kasvisten sekaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sulatejuusto ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku.

PÄÄRYNÄSIPSIT
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksii viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Levittele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Laita uuniin.

Kuivata päärynöitä uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita.

PORKKANASIPSIT
Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat käyttäen mandoliinia tai veistä: käännä porkkana ja leikkaa ne vinottain saadaksesi ovaalinmuotoisia paloja. Jos palat ovat liian paksuja, niistä tulee pehmeitä rouskuvien sijaan.

Asettele porkkanat yhteen kerrokseen leivinpaperille pellin päälle ripottele pintaan suolaa.

Laita pelti uuniin ja kypsennä porkkanoita 15–20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kuivia ja rapeita. Tarkkaile tilannetta etenkin loppua kohden, sillä porkkanat voivat palaa nopeasti.

Kommentit (0)