Helppo vastaus sushinhimoon! Vegaanisessa sushikulhossa maistuvat wasabilla maustettu ja rapeaksi paistettu tofu, raikkaat kasvikset ja sushi-inkivääri.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Vegaaninen sushikulho
Ainekset
½
kurkkua
2
porkkanaa
2
avokadoa
2
dl
kypsiä soijapapuja (pakaste)
1
arkki
nori-merilevää
½
dl
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Sushiriisi
2
dl
sushiriisiä
2½
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Wasabilla maustettu tofu
2
pkt
maustamatonta kiinteää tofua
½
dl
soijakastiketta
1
tl
wasabia
2
rkl
öljyä
Työvaiheet
- Kuivaa tofut. Leikkaa ne pituussuunnassa 4–5 osaan. Puolita palat, levitä ne talouspaperille. Peitä ne paperilla ja laita lautanen painoksi.
- Huuhdo riisi siivilässä ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Riisin hautuessa pilko kasvikset. Leikkaa porkkanat nauhoiksi. Puolita avokadot, poista kivet ja siivuta kuorissaan ohuiksi siivuiksi. Siivuta kurkku ja murenna norilevy.
- Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan esimerkiksi mikrossa. Jäähdytä.
- Mausta riisi viinietikalla, sokerilla ja suolalla.
- Sekoita soija ja wasabi tofua varten. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofupalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle soija-wasabi ja kääntele paloja, kunnes soija on imeytynyt.
- Kokoa kulhot. Levitä pohjalle riisi. Nosta päälle vihannekset, tofu, sushi-inkivääri ja pavut. Irrota avokadot lusikalla kuoristaan ja kierrä ruusuksi. Koristele norilla ja seesaminsiemenillä.