Huippukokin täydelliset vegepihvit! Voit käyttää tätä ohjetta kasvispihvien peruskaavana ja vaihdella kasviksia, pähkinöitä ja mausteita makusi mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo
Vegaaniset vegepihvit
Ainekset
1
dl
kotimaista kvinoaa
2
dl
vettä
1/4
tl
suolaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
8
herkkusientä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2
dl
rakuunaa hienonnettuna
1
dl
hernejauhoja
3
rkl
oluthiivahiutaleita (vegaanisia)
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
auringonkukkaöljyä
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää ½ tl suolaa sekä kvinoa ja anna kiehua hiljaa poreillen 15 minuuttia. Valuta siivilässä.
- Kvinoan kiehuessa käsittele kasvikset. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat. Kuutioi porkkanat, varsiselleri ja herkkusienet 1 cm:n kokoisiksi. Kuullota vihanneksia pannussa öljyssä alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kaada vihannekset öljyineen kulhoon jäähtymään.
- Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Paahda niitä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia. Lisää vihannesten joukkoon. Hienonna yrtit. Lisää ne, kypsä kvinoa, hernejauhot, yrtit, oluthiiva, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Kuumenna paistinpannu täydellä teholla ja paista pihvejä kuumassa auringonkukkaöljyssä pari minuuttia per puoli. Tarjoa sellaisenaan tai hampurilaisen välissä.