Ravintola Armaksen kasviskebabin sisällä on paahdettuja juureksia ja ovelat lisukkeet.
Armaksen vegekebab
Ainekset
Työvaiheet
- Tee sipulihilloke, rieskat, vinegretti ja chilikastike (ks. ohje).
- Kuori porkkanat ja palsternakat tai punajuuret ja leikkaa ne hieman sormea leveämmiksi viipaleiksi kulhoon. Pese ja kuivaa perunat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi kulhoon. Lisää suola, öljy ja hunaja ja kääntele sekaisin.
- Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele perunat leikkauspinta alaspäin. Paahda juurekset 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.
- Täytä kebabit. Leikkaa jäähtyneet rieskat halki ja koverra leipää hieman. Pyörittele salaatinlehdet vinegretissä. Täytä rieskat salaatilla, lämpimillä juureksilla, jogurtilla, sipulihillokkeella ja chilikastikkeella.
Kuohkeat perunarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja sekoita se perunamuusiin. Lisää suola ja jogurtti. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää perunamuusiseokseen. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa hitaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Taikina voi aluksi vaikuttaa melko kuivalta, mutta jogurtin ja perunamuusin sekoittuessa koostumuksen tulisi notkistua.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Märän taikinan työstöä helpottaa, kun lisäät reippaasti jauhoa päälle aina, kun taikina tuntuu tarttuvan käsiin tai kaulimeen. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot noin 1 cm:n paksuisiksi rieskoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota 20–30 minuuttia. Laita uuniin kuumenemaan 180 asteeseen
- Paista rieskoja 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Punasipulihilloke
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten pystysuunnassa viipaleiksi kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja vesi. Kuumenna sekoittaen, kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla. Vähennä lämpöä ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
- Maista, että hilloke on riittävän makeaa. Lisää sokeria tarvitessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
Chilikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota chilijauhetta ja öljyä paistinpannussa hetki ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Mittaa sinappi kulhoon ja lisää vinegrette ohuena nauhana samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Lisää vinaigrettiä aluksi vähitellen, muuten kastike juoksettuu helposti.
- Lisää chili ja fenkolinsiemenjauhe kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.
Vinegretti
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita ainekset teho- tai sauvasekoittimella, kunnes sokeri on liuennut.