Ravintola Armaksen kasviskebabin sisällä on paahdettuja juureksia ja ovelat lisukkeet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Armaksen vegekebab
Ainekset
Paahdetut juurekset
3
porkkanaa
3
palsternakkaa tai punajuurta
4
pientä perunaa
1
rkl
merisuolaa myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
6
perunarieskaa
1
ruukku
jääsalaattia
n. ½
dl
vinegrettiä
2
dl
turkkilaista jogurttia
sipulihilloketta
chilikastiketta
Työvaiheet
- Tee sipulihilloke, rieskat, vinegretti ja chilikastike (ks. ohje).
- Kuori porkkanat ja palsternakat tai punajuuret ja leikkaa ne hieman sormea leveämmiksi viipaleiksi kulhoon. Pese ja kuivaa perunat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi kulhoon. Lisää suola, öljy ja hunaja ja kääntele sekaisin.
- Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele perunat leikkauspinta alaspäin. Paahda juurekset 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.
- Täytä kebabit. Leikkaa jäähtyneet rieskat halki ja koverra leipää hieman. Pyörittele salaatinlehdet vinegretissä. Täytä rieskat salaatilla, lämpimillä juureksilla, jogurtilla, sipulihillokkeella ja chilikastikkeella.
Kuohkeat perunarieskat
Ainekset
6 kpl
1½
dl
vettä
2½
dl
(pakaste)perunamuusia
1
tl
merisuolaa
1 1/4
dl
turkkilaista jogurttia
15
g
tuorehiivaa
2½
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
spelttijauhoja
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja sekoita se perunamuusiin. Lisää suola ja jogurtti. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää perunamuusiseokseen. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa hitaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Taikina voi aluksi vaikuttaa melko kuivalta, mutta jogurtin ja perunamuusin sekoittuessa koostumuksen tulisi notkistua.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Märän taikinan työstöä helpottaa, kun lisäät reippaasti jauhoa päälle aina, kun taikina tuntuu tarttuvan käsiin tai kaulimeen. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot noin 1 cm:n paksuisiksi rieskoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota 20–30 minuuttia. Laita uuniin kuumenemaan 180 asteeseen
- Paista rieskoja 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Punasipulihilloke
Ainekset
5
punasipulia
5 cm:n
pala
inkivääriä
2
dl
sokeria
1½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä
Työvaiheet
- Leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten pystysuunnassa viipaleiksi kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja vesi. Kuumenna sekoittaen, kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla. Vähennä lämpöä ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
- Maista, että hilloke on riittävän makeaa. Lisää sokeria tarvitessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.
Chilikastike
Ainekset
1½
tl
chilijauhetta
1
tl
öljyä
2
rkl
sinappia
4
dl
vinegrettiä
1
tl
jauhettuja fenkolinsiemeniä
Työvaiheet
- Kuullota chilijauhetta ja öljyä paistinpannussa hetki ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Mittaa sinappi kulhoon ja lisää vinegrette ohuena nauhana samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Lisää vinaigrettiä aluksi vähitellen, muuten kastike juoksettuu helposti.
- Lisää chili ja fenkolinsiemenjauhe kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.
Vinegretti
Ainekset
3
dl
rypsiöljyä
1
dl
valkoviinietikkaa
2
dl
sokeria
Työvaiheet
Sekoita ainekset teho- tai sauvasekoittimella, kunnes sokeri on liuennut.