Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sara Karppinen KUVA Anna Huovinen

Ravintola Armaksen kasviskebabin sisällä on paahdettuja juureksia ja ovelat lisukkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Armaksen vegekebab

Ainekset

Paahdetut juurekset
3
porkkanaa
3
palsternakkaa tai punajuurta
4
pientä perunaa
1
rkl
merisuolaa myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
6
perunarieskaa
1
ruukku
jääsalaattia
n. ½
dl
vinegrettiä
2
dl
turkkilaista jogurttia
sipulihilloketta
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Tee sipulihilloke, rieskat, vinegretti ja chilikastike (ks. ohje).
  2. Kuori porkkanat ja palsternakat tai punajuuret ja leikkaa ne hieman sormea leveämmiksi viipaleiksi kulhoon. Pese ja kuivaa perunat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi kulhoon. Lisää suola, öljy ja hunaja ja kääntele sekaisin.
  3. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele perunat leikkauspinta alaspäin. Paahda juurekset 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15–20 minuuttia.
  4. Täytä kebabit. Leikkaa jäähtyneet rieskat halki ja koverra leipää hieman. Pyörittele salaatinlehdet vinegretissä. Täytä rieskat salaatilla, lämpimillä juureksilla, jogurtilla, sipulihillokkeella ja chilikastikkeella.

Kuohkeat perunarieskat

Ainekset

6 kpl
dl
vettä
dl
(pakaste)perunamuusia
1
tl
merisuolaa
1 1/4
dl
turkkilaista jogurttia
15
g
tuorehiivaa
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
spelttijauhoja

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sekoita se perunamuusiin. Lisää suola ja jogurtti. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää perunamuusiseokseen. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa hitaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Taikina voi aluksi vaikuttaa melko kuivalta, mutta jogurtin ja perunamuusin sekoittuessa koostumuksen tulisi notkistua.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Märän taikinan työstöä helpottaa, kun lisäät reippaasti jauhoa päälle aina, kun taikina tuntuu tarttuvan käsiin tai kaulimeen. Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot noin 1 cm:n paksuisiksi rieskoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota 20–30 minuuttia. Laita uuniin kuumenemaan 180 asteeseen
  3. Paista rieskoja 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Punasipulihilloke

Ainekset

5
punasipulia
5 cm:n
pala
inkivääriä
2
dl
sokeria
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten pystysuunnassa viipaleiksi kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja vesi. Kuumenna sekoittaen, kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla. Vähennä lämpöä ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Maista, että hilloke on riittävän makeaa. Lisää sokeria tarvitessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi.

Chilikastike

Ainekset

tl
chilijauhetta
1
tl
öljyä
2
rkl
sinappia
4
dl
vinegrettiä
1
tl
jauhettuja fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuullota chilijauhetta ja öljyä paistinpannussa hetki ja siirrä sivuun jäähtymään.
  2. Mittaa sinappi kulhoon ja lisää vinegrette ohuena nauhana samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Lisää vinaigrettiä aluksi vähitellen, muuten kastike juoksettuu helposti.
  3. Lisää chili ja fenkolinsiemenjauhe kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.

Vinegretti

Ainekset

3
dl
rypsiöljyä
1
dl
valkoviinietikkaa
2
dl
sokeria

Työvaiheet

Sekoita ainekset teho- tai sauvasekoittimella, kunnes sokeri on liuennut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.