Leikkaa munakoiso viuhkaksi, täytä makua tasapainottavalla artisokkatahnalla ja paahda uunissa. Rucolapediltä tarjottu muheva munakoiso tuo veden kielelle.
Kaunis munakoisoviuhka on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun sen maustaa hyvin ja tarjoaa esimerkiksi salaattipedillä, kääntyvät ruokailijoiden suupielet takuulla hymyyn.
Marinoiduista artisokansydämistä syntyy sitruunalla ja valkosipulilla maustettuna ja manteleilla tukevoitettuna upean makuinen tahna munakoison täytteeksi. Munakoiso leikataan pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi niin, että kanta jää yhtenäiseksi ja pitää viipaleet kasassa.
Artisokkatahna levitetään viipaleiden väliin ja öljyllä sivelty munakoiso kypsennetään uunissa pehmeäksi. Kypsän munakoison viipaleet saa levitettyä lautasella kauniiksi viuhkaksi.
Artisokalla täytetyt munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele munakoisot. Leikkaa ne pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi siten, että viipaleet ovat kiinni munakoison kannassa. Ripottele suolaa viipaleiden väliin ja anna munakoison itkettyä muutama minuutti. Pyyhi ylimääräinen suola talouspaperilla pois.
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
-
Kumoa artisokat marinadeineen teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu artisokkien joukkoon, lisää valkosipulit, 1 dl rucolaa sekä mantelit ja mausteet. Soseuta ainekset tahnaksi.
-
Levitä tahna munakoisoviipaleiden väleihin. Laita koisot uunipellille, sivele vähän öljyä pintaan ja kypsennä uunissa 40–45 minuuttia.
-
Paahda manteleita kuivassa kuumassa paistinpannussa koko ajan sekoittaen 1–2 minuuttia. Kaada mantelit pois pannusta, etteivät ne pala.
-
Levitä loppu rucola tarjoiluastiaan, levitä kypsät munakoisot viuhkaksi salaatin päälle ja koristele manteleilla ja jogurtilla.