Jauhetut cashewpähkinät tekevät intialaisesta jogurttipohjaisesta kormasta samettisen pehmeää.
Bataattikorma ja kukkakaalimuru
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi bataatti pieniksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele parsakaali.
- Kuullota bataattia kirkastetussa voissa tai öljyssä paistinpannussa 3–4 minuuttia. Lisää parsakaali, sipulit, inkivääri ja mausteet (sekä cashew- tai mantelijauhe). Käytä kardemummankodat kokonaisina. Kuumenna seosta hetki.
- Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää jogurtti. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia, kunnes bataatti ja sipuli ovat pehmenneet.
- Valmista kukkakaalimuru (ks. ohje alhaalla).
- Ota kardemummankodat pois kastikkeesta. Lisää kookoskerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla sekä chilillä, jos pidät tulisesta ruoasta.
Paistettu kukkakaalimuru
Ainekset
Työvaiheet
- Poista kukkakaalista lehdet ja kova kantaosa. Paloittele kukinnot höyrytyskattilaan kiehuvan veden päälle ja höyrytä niitä noin 3 minuuttia, kunnes kukkakaali on hieman pehmennyt mutta edelleen napakkaa.
- Hienonna kukkakaalit veitsellä tai pyöräytä ne monitoimikoneella tai tehosekoittimessa nopeasti riisimäisiksi muruiksi.
- Sulata voi paistinpannussa. Kumoa kukkakaalimurut pannuun ja mausta kevyesti suolalla ja sitruunan mehulla. Kääntele, kunnes kukkakaali on kunnolla lämmennyt.