Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
11:05 | 9.1.2013

Briami ja yrtti-labneh

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kati Pohja KUVA Sami Repo

Kreikkalainen kasvispaistos briami saa makuparin libanonilaisesta labneh-juustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Briami ja yrtti-labneh

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
perunaa
2
porkkanaa
1
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
1
iso sipuli
8
valkosipulinkynttä
4
tomaattia
1
rkl
öljyä
5
oksaa
timjamia
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
3
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1/2
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua

Vaiheet

  1. Valmista labneh jo edellisenä päivänä. Voit tarjota ruoan myös kotijuuston tai ranskankerman kanssa.
  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja esikäsittele kasvikset. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi. Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista  kanta, siemenet ja valkeat osat. Paloittele paprikanpuolikkaat. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit ja jätä kokonaisiksi. Lohko tomaatit 4–6 osaan. Riivi yrtit.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa kaikki kasvikset kesäkurpitsoja lukuun ottamatta vuokaan. Lisää päälle yrtit ja laakerinlehdet, suola sekä mustapippuri. Sekoita kaikki sekaisin ja lisää vuokaan vielä 1/2 dl vettä. Kypsennä kasviksia uunissa ensin 1/2 t.
  4. Ota vuoka uunista, sekoita ja lisää joukkoon kesäkurpitsat sekä sitruunan mehu. Jatka kypsennystä vielä toiset 1/2 t. Tarjoa yrttilabnehin kanssa (ohje alempana).

 

Yrttilabneh eli jogurttijuusto

Ainesosat

500
g
turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1/4
ruukkua
minttua (tai basilikaa)
1
oksa
rosmariinia
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet. Sekoita jogurtin joukkoon suola ja valkosipuli sekä yrtit.
  2. Kaada seos siiviläkankaalla vuorattuun lävikköön ja nosta lävikkö kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Juusto
Glorian ruoka ja viini
Sami Repo
Kati Pohja
briami
gewürztraminer
kasvispaistos
kasvisruoat
kreikka
libanon
Etno
Juhannus

Suosituimmat

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini