Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 464 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä ravintola paljasti reseptin, joka on Engelissä työskennelleen Otto Kontiovirran käsialaa vuosien takaa.

Helsinkiläisravintolan keittiömestari Antero Kasurinen vinkkaa, että pihveihin saa lisää ytyä tabascoa lisäämällä. Hänen mukaansa laadukas italialainen parmesaanijuusto tuo pihveihin parhaan maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
tl
suolaa)
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (11)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistäsi. Puuroutuva riisi sitoo massaa enemmän kuin irtonainen, mutta pihvit onnistuvat kummallakin. Pihveihin käytetään raakoja punajuuria.

?

Korppujauhot pinnalle vai taikinan sekaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ohjeessa on korppujauhoja kahdessa kohdassa, sekä pihvimassassa että pinnalla. Desi menee siis itse pihveihin, mutta lisäksi niitä tarvitaan pihvien muotoiluun.

O tempora o mores

Kuva valmiista pihveistä olisi ollut kiva. Nyt on kuva koiran oksennuksesta, pihvistä ei saa selkoa. Harmi, sillä punajuuri on yksi lempijuureksistani.

Vierailija

Olen saanut maistaa näitä pihvejä lisukkeineen, olivat todella hyviä. Eikä niitä lisukkeita oltu päällekkäin lätkäisty . Kuva on huono Suosittelen

Janet

Erittäin hyviä, hyvä resepti!

Se reseptin toivoja

Parasta näissä on se, että toimivat itse tehtyinä aivan yhtä hyvin kuin Engelissäkin.

Vierailija

Kuinka monta desiä valmiiksi kypsennettyä riisiä tarvitaan? Tämähän olisi hyvä tehdä edellisen aterian riisinjämistä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä idea! Arviolta 3–4 dl keitettyä riisiä on sopivasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen kesäpasta! Kun pasta kiehuu, ehdit valmistella mansikat, avokadot, yrtit ja muut makuaineet. Sitten vain sekoitat, kuumennat ja nautit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-avokadopasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
dl (150 g)
mansikoita
2
napakan kypsää avokadoa
½–1
dl
pekaanipähkinöitä tai kuorittuja pistaaseja
1
ruukku
basilikaa
1
sitruuna
50
g
tuoretta babypinaattia
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pastan kiehuessa perkaa ja puolita mansikat. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuorista esimerkiksi ruokalusikalla. Viipaloi avokadot. Rouhi pähkinät tai pistaasit ja hienonna basilikanlehdet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunasta 1⁄2 dl mehua pieneen astiaan.

  3. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitruunamehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kuumenna seosta nostellen, niin että aineet sekoittuvat ja pasta lämpenee.

  4. Sekoita mansikat ja avokado pastaan ja jaa pasta lautasille. Viimeistele annokset pähkinä- tai pistaasirouheella ja basilikalla sekä halutessasi ripauksella sormisuolaa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-gnocchipelti

Ainekset

½
varhaiskaali
500
g
perunagnoccheja
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
½
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
tuoreita tai 200 g pakastehernettä
1/3
purjon vihreää osaa
LISÄKSI
50
g
parmesaania
½
sitruunan kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

  3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 224 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Litistetty perunasalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
  2. Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
  4. Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Kommentit (4)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.

Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa.

Vierailija

eikö ensimmäinen työvaihe ole keittää perunoita eikä litistää raakoina?

Vierailija

"Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.

Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa."

Hekoheko. Olisiko jo aika jäädä juhannuksenviettoon?

Lorditar

Mita on taysmajoneesi?