Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.
”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä ravintola paljasti reseptin, joka on Engelissä työskennelleen Otto Kontiovirran käsialaa vuosien takaa.
Helsinkiläisravintolan keittiömestari Antero Kasurinen vinkkaa, että pihveihin saa lisää ytyä tabascoa lisäämällä. Hänen mukaansa laadukas italialainen parmesaanijuusto tuo pihveihin parhaan maun.
Cafe Engelin punajuuripihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
- Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin.
- Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.
mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...
...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?
Kiitos kysymyksistäsi. Puuroutuva riisi sitoo massaa enemmän kuin irtonainen, mutta pihvit onnistuvat kummallakin. Pihveihin käytetään raakoja punajuuria.
Korppujauhot pinnalle vai taikinan sekaan?
Ohjeessa on korppujauhoja kahdessa kohdassa, sekä pihvimassassa että pinnalla. Desi menee siis itse pihveihin, mutta lisäksi niitä tarvitaan pihvien muotoiluun.
Kuva valmiista pihveistä olisi ollut kiva. Nyt on kuva koiran oksennuksesta, pihvistä ei saa selkoa. Harmi, sillä punajuuri on yksi lempijuureksistani.
Olen saanut maistaa näitä pihvejä lisukkeineen, olivat todella hyviä. Eikä niitä lisukkeita oltu päällekkäin lätkäisty . Kuva on huono Suosittelen
Erittäin hyviä, hyvä resepti!
Parasta näissä on se, että toimivat itse tehtyinä aivan yhtä hyvin kuin Engelissäkin.
Kuinka monta desiä valmiiksi kypsennettyä riisiä tarvitaan? Tämähän olisi hyvä tehdä edellisen aterian riisinjämistä
Hyvä idea! Arviolta 3–4 dl keitettyä riisiä on sopivasti.