Monipuolinen lehtikaali loistaa tässä paistoksessa pitkään kypsytetyn cheddarin kaverina. Päälle valmistettava pähkinämuru antaa paistokselle mielenkiintoista suutuntumaa.
Lehtikaali tunnetaan superkasviksena, joka on täynnä tärkeitä flavonoideja. Tähän herkulliseen paistokseen sitä uppoaa kaksi isoa pussillista.
Lehtikaalin kaverina paistoksessa on sipulia, ranskankermaa, voimakasta pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa ja päällä rapeaa pähkinämurua. Lehtikaalista käytetään kovasta lehtiruodista irrotetut lehdet, joita pehmennetään sipulin kanssa pannulla paistaen. Mikäli kovat ruodit malttaa hienontaa veitsellä hienoksi, voi myös ne lisätä joukkoon.
Kasvisten joukkoon sekoitetaan makua pehmentävä ja kuivumiselta suojaava rankankerma, ja seos kaadetaan uunivuokaan. Sen jälkeen päälle lisätään pieni kerros juustoraastetta sekä hasselpähkinöistä, juustoraasteesta, voista ja jauhoista nypitty herkullinen muru. Uunissa paistos tiivistyy ihanaksi syksyiseksi lisukkeeksi.
Cheddar-lehtikaalipaistos
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Leikkaa kovat lehtiruodit pois lehtikaalista. Suikaloi lehdet. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta juusto.
-
Kuullota sipuleita öljyssä pannussa noin 10 minuuttia. Lisää lehtikaalit, suola ja muskottipähkinä.
-
Paista noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Sekoita ranskankerma kaalin joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan (20 x 45 cm). Ripottele 1/3 juustosta kaalin päälle.
-
Kuutioi voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon loput juustosta, vehnäjauhot, mantelit tai pähkinät ja mustapippuri. Hienonna ainekset murumaiseksi seokseksi. Voit myös nyppiä aineet käsin, mutta rouhi silloin pähkinät ensin veitsellä.
-
Ripottele muru lehtikaalin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa lehtikaalipaistos sellaisenaan tai paistettujen raakamakkaroiden lisäkkeenä.
Vinkki Jos sinulla on kokonaista muskottipähkinää, käytä sitä.
Soppa tarjoaa niin paljon ohjeita, ja tuskin kukaan niitä kommentoi. Varmaankin siksi , kun kukaan ei viitsi näitä edes kokeilla. On niin monta kuravelli ohjetta julkaistu. Onko tässä vastuu Ilta-Sanomien vai jonkun muun ?? Ihan karseita ohjeita - lähes kaikki ??! Ehkä yksi tai kaksi on ollut Ok. Eikö toimittajia ihmetytä kun tuskin kukaan koskaan kommentoi ?
Kuinka nykypäivänä voi vielä olla käytössä noin hitaasti lämpiäviä uuneja? Sähköä pitää säästää! Jos teen kaikki lehtikaalin omat maut peittävää mössöä ohjeen mukaan uunini seisoo kuumana lähes puoli tuntia tyhjillään ennen kuin olen saanut kaikki vaiheet mössöstä tehtyä. Näin on hyvin usein resepteissä.