Espanjalainen vihannespaistos kypsyy uunissa kuin itsestään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 hengelle
Vaikeustaso
Helppo
Espanjalainen kasvispaistos escalivada
Ainekset
1
munakoiso
1–2
punaista paprikaa
1
vihreä paprika
2
sipulia
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
3
tomaattia
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Poista munakoisosta kanta ja leikkaa se 1 cm paksuisiksi kiekoiksi tai pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Levitä kaikki kasvikset uunipannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Kypsennä uunissa 30 min.
- Halkaise tomaatit ja halutessasi poista niistä siemenet. Lisää tomaatit pannuun ja kypsennä vielä 15 min, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä. Siirrä tarjoiluastiaan ja tarjoa haaleana tai kylmänä.