Kodin Kuvalehti on lisännyt 571 reseptiä.
Linkitetty 737 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Fetajuustosta, kermasta ja pinaatista kuoriutuu vastustamaton pikapasta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipasta

Ainekset

400
g
spagettia
Kastike
1
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
ps
pakastepinaattia (300 g)
2
dl
kermaa
200
g
fetaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää pannulle pakastepinaatti ja kypsennä viisi minuuttia, kunnes pinaatti sulaa. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta.
  4. Murenna kastikkeeseen fetajuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kauramuru tortillat

Ainekset

Ruistortillat
1,25
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
öljyä
ripaus
suola
Pestotäyte:
200
g
kermaviiliä
100
g
valmista pestoa
ripaus
suolaa
Kaurajauhis:
175
g
muru kaurajauhis
3
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2
kpl
tomaatti
1/2
kpl
kurkku
1
kpl
sipuli
100
g
lehtisalaatti
1
dl
rucolan verso
1
dl
punamangoldi

Työvaiheet

Valmista tortillat.
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.

Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).

Pestotäyte:
Sekoita kermaviili, pesto ja suola sekaisin.

Kaurajauhis:
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää Muru Kaurajauhis sekä suola, paista kolme minuuttia.

Pilko täytteet tomaatti, kurkku, sipuli, salaatti . Kasaa tortillat.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 886 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vaihda vehnäjauhot bataattiin! Kolmen raaka-aineen bataattipohja toimii mahtavan hyvin sipulitäytteen kanssa. Viimeistele pizza pehmeällä vuohenjuustolla ja pinaatilla. 

Annoksia
2
Valmistusaika
1 h 20 min + bataatin kuivattaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipuli-bataattipizza

Ainekset

400
g
bataattia
1
kananmuna
30
g
parmesaaniraastetta
1
tl
oreganoa
Täyte
2
sipulia
4
tl
rypsiöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
vettä
1/2
tl
merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (80 g)
babypinaattia
1/2
tl
merisuolaa
5
oliivia
75
g
pehmeää vuohenjuustoa
timjamin oksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatti tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes bataatti on riisimäistä, älä soseuta sitä! Kaada hake  paistinpannulle ja mittaa vettä puoliväliin saakka. Keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Levitä keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Painele tarvittaessa kuivemmaksi. Sekoita joukkoon muna, parmesaaniraaste ja oregano. Painele pizzapohjaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Siirrä paistinpannulle, lisää hiukan rypsiöljyä, balsamiviinietikka ja vesi. Hauduta kuumalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina sitä mukaa, kun se loppuu. Mausta suolalla ja siirrä toiseen astiaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle öljyä, valkosipuli ja pinaatti. Paista noin 30 sekuntia, kunnes pinaatti ”väsähtää”. Mausta suolalla.
  3. Paista bataattipohjaa ensin 15 minuuttia. Lisää pinnalle sipulit, pinaatti ja valkosipuli. Puolita päälle oliivit ja lusikoi vuohenjuustoa. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia. Paista vielä 10 minuuttia.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä täytteeseen ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Oletko koskaan hauduttanut keittoa uunissa? Tapa sopii mainiosti huolettomalle kokille. Tähän soppaan voi käyttää kaikkia mahdollisia juureksia, sillä maut sulautuvat yhteen pitkään haudutettaessa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Hartaudella hautunut juureskeitto

Ainekset

300
g
porkkanaa
1
iso (250 g)
palsternakka
pala
(noin 300 g)
lanttua
1
pieni
purjo
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
7
dl
vettä
3
dl
lagerolutta
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
sokeria tai hunajaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
dl
punaisia kuivattuja linssejä
Pistou-kastike
2
rkl
vihreää pestoa
2
rkl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka ja lanttu. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti, poista kanta ja viipaloi.
  2. Kuumenna öljy uunin kestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juurekset ja purjo. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi ja olut.
  3. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta sokerilla, oreganolla ja rosmariinilla. Kiehauta kuumaksi.
  4. Hauduta keittoa 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää joukkoon. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  5. Sekoita pesto, öljy ja vesi kulhossa. Valuta pistou-kastiketta keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi tuoretta maalaisleipää. 

Kommentit (2)

Vierailija

Millä voi mahdollisesti korvata oluen jos ei halua käyttää sitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, omenatäysmehu käy myös hyvin! Silloin hunaja tai sokeri kannattaa jättää pois.