Pähkinäisen makuinen kuitupommi freekeh sopii mainiosti riisin, couscousin tai kvinoan sijasta salaattiin. Paahdetut kasvikset, feta ja jogurttiin sekoitettu tahinikastike antavat salaatille makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Freekehsalaatti ja tahinijogurttikastike
Ainesosat
1
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
freekeh-jyviä
1/2
kesäkurpitsa
2
rkl
öljyä
1
dl
cashew-pähkinöitä
200
g
fetajuustoa
1
ruukku
minttua
50
g
lehtipinaattia
Kastike
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Paloittele kukkakaali nupuiksi. Laita nuput leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta päälle öljy. Paahda kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
- Keitä freekeh suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia (tarkasta kypsennysohje pakkauksesta). Valuta ja jäähdytä suurimot.
- Viipaloi kesäkurpitsa.
- Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Kaada pähkinät pannulta kulhoon jäähtymään. Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Sekoita kulhossa kypsä freekeh, kukkakaalinnuput, kesäkurpitsaviipaleet, pähkinät, murustettu feta sekä mintun ja pinaatin lehdet. Ripota salaattiin hieman suolaa ja rouhaise mustapippuria. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.