Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
8:41 | 15.10.2015

Freekehsalaatti ja tahinijogurttikastike

Lisää omaan keittokirjaan
Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä
Riikka Kaila

Pähkinäisen makuinen kuitupommi freekeh sopii mainiosti riisin, couscousin tai kvinoan sijasta salaattiin. Paahdetut kasvikset, feta ja jogurttiin sekoitettu tahinikastike antavat salaatille makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo

Freekehsalaatti ja tahinijogurttikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
freekeh-jyviä
1/2
kesäkurpitsa
2
rkl
öljyä
1
dl
cashew-pähkinöitä
200
g
fetajuustoa
1
ruukku
minttua
50
g
lehtipinaattia
Kastike
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Laita nuput leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta päälle öljy. Paahda kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
  2. Keitä freekeh suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia (tarkasta kypsennysohje pakkauksesta). Valuta ja jäähdytä suurimot.
  3. Viipaloi kesäkurpitsa.
  4. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Kaada pähkinät pannulta kulhoon jäähtymään. Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  6. Sekoita kulhossa kypsä freekeh, kukkakaalinnuput, kesäkurpitsaviipaleet, pähkinät, murustettu feta sekä mintun ja pinaatin lehdet. Ripota salaattiin hieman suolaa ja rouhaise mustapippuria. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kukkakaali
Kesäkurpitsa
freekeh
Kevyet & salaatit
Sporttiruoka

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Lohi-ranskankermapiiras

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Lyonin kana

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini