
Pähkinäisen makuinen kuitupommi freekeh sopii mainiosti riisin, couscousin tai kvinoan sijasta salaattiin. Paahdetut kasvikset, feta ja jogurttiin sekoitettu tahinikastike antavat salaatille makua.
Freekehsalaatti ja tahinijogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele kukkakaali nupuiksi. Laita nuput leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta päälle öljy. Paahda kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
- Keitä freekeh suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia (tarkasta kypsennysohje pakkauksesta). Valuta ja jäähdytä suurimot.
- Viipaloi kesäkurpitsa.
- Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Kaada pähkinät pannulta kulhoon jäähtymään. Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Sekoita kulhossa kypsä freekeh, kukkakaalinnuput, kesäkurpitsaviipaleet, pähkinät, murustettu feta sekä mintun ja pinaatin lehdet. Ripota salaattiin hieman suolaa ja rouhaise mustapippuria. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.