Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Pähkinäisen makuinen kuitupommi freekeh sopii mainiosti riisin, couscousin tai kvinoan sijasta salaattiin. Paahdetut kasvikset, feta ja jogurttiin sekoitettu tahinikastike antavat salaatille makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Freekehsalaatti ja tahinijogurttikastike

Ainekset

1
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
freekeh-jyviä
1/2
kesäkurpitsa
2
rkl
öljyä
1
dl
cashew-pähkinöitä
200
g
fetajuustoa
1
ruukku
minttua
50
g
lehtipinaattia
Kastike
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Laita nuput leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta päälle öljy. Paahda kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
  2. Keitä freekeh suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia (tarkasta kypsennysohje pakkauksesta). Valuta ja jäähdytä suurimot.
  3. Viipaloi kesäkurpitsa.
  4. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä. Kaada pähkinät pannulta kulhoon jäähtymään. Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  6. Sekoita kulhossa kypsä freekeh, kukkakaalinnuput, kesäkurpitsaviipaleet, pähkinät, murustettu feta sekä mintun ja pinaatin lehdet. Ripota salaattiin hieman suolaa ja rouhaise mustapippuria. Tarjoa jogurttikastikkeen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aasialaiset mausteiset kurkut onnistuvat myös kesäkurpitsasta. Tarjoa korealaiset kesäkurpitsat hodareiden lisäkkeenä tai osana bibimbapia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kesäkurpitsat

Ainekset

1
(n. 300 g)
kesäkurpitsa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
gochujang-tahnaa
2
tl
ruokosokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi ohuiksi puolikuiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita etikka, seesamiöljy, gochujang, sokeri ja valkosipuli kulhossa keskenään.

  3. Valuta kesäkurpitsoista neste pois ja puristele ne kuiviksi. Kääntele kesäkurpitsat varovasti mausteseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa peitettynä 30 minuuttia.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää ne kesäkurpitsan joukkoon ennen tarjoamista.

Vinkki Gochujang-tahnaa myydään marketeissa. Voit myös käyttää gochugaru-chilijauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsapaistoksen kuohkeat kerrokset ovat parhaimmillaan, kun paistos on saanut jäähtyä ennen tarjoilua. Mintulla maustettu ja kananmunan valkuaisilla kuohkeutettu täyte yllättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + ricotan valuttaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsapaistos

Ainekset

1–2
(n. 400 g)
kesäkurpitsaa
TÄYTE
2
rs (à 250 g)
ricottajuustoa
100
g
parmesaanijuustoa
5
valkuaista
3
keltuaista
½
ruukku minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
valkosipulinkynttä
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¾
tl
mustapippuria
2
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kumoa ricottajuustot kulhon päälle nostettuun siivilään. Laita kulho jääkaappiin tunniksi.

  2. Raasta parmesaani hienoksi. Erottele tarvittava määrä valkuaisia ja keltuaisia eri kulhoihin. (Käytä yli jääneet keltuaiset munakkaisiin tai leivonnaisten voiteluun.)

  3. Kumoa ricotta kulhoon. Sekoita keltuaiset ja parmesaani joukkoon. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen. Hienonna minttu ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

  4. Leikkaa kesäkurpitsoista kannat pois. Puolita kesäkurpitsat leveyssuunnassa ja viipaloi ne veitsellä ohuiksi levyiksi. (Voit käyttää myös vihannesleikkuria.)

  5. Kuori valkosipulinkynnet. Pese sitruuna. Raasta valkosipulit ja sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Sekoita öljy joukkoon.

  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (n. 20 cm X 25 cm).

  7. Lado vuoan pohjalle kerros kesäkurpitsaviipaleita. Sivele ne valkosipuli-sitruunaöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa sekä pippuria. Levitä päälle kerros ricottaseosta ja peitä se kesäkurpitsaviipaleilla. Toista näin, kunnes olet saanut kaiken ricottajuuston käytettyä. Päällimmäiseksi tulee kerros kesäkurpitsaa. Sivele pintakerros öljyllä. Ripottele pinnalle loput mausteet ja pinjansiemenet.

  8. Kypsennä uunin keskitasolla 40–45 minuuttia.

Vinkki Jos käytät isoja kesäkurpitsoja, leikkaa kurpitsa viipaleiksi kylki kerrallaan. Näin pehmeää sisusta ei tule viipaleisiin. Sisuksen voit hienontaa ricottatäytteen joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kotimainen vihreä papu on parsan syksyinen vastine. Gruyèrejuustolla mehevöitetty papupiirakka sopii vaikka alkupalaksi tummenevien iltojen kemuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Papupiirakka

Ainekset

100
g
kylmää voita
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
ripaus suolaa
1–2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
200
g
vihreitä papuja
3–4
oksaa tuoretta rakuunaa
3
kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
2
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
150
g
gruyèrejuustoa
VUOKAAN
voita

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Pyöräytä seos leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka ja anna koneen käydä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä ainekset muruiksi sormin.)

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (34 cm x 11 cm). Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla piirakkavuokaan sopivaksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakan päälle leivinpaperipala ja kaada päälle painoksi riisiä tai kuivattuja papuja. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota leivinpaperi ja paino pois, ja paista 5 minuuttia.

  4. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Huuhdo pavut ja poista kannat. Leikkaa pitkät pavut halutessasi puoliksi. Kuumenna ½ l vettä kattilassa ja lisää pavut. Anna kiehua voimakkaasti noin minuutti. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta.

  5. Hienonna rakuunanlehdet. Vatkaa munat ja kerma kulhossa. Mausta seos rakuunalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Raasta juusto karkeaksi.

  6. Levitä juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Laita pavut juuston päälle, ne saavat tulla hieman vuoan reunojen yli. Valuta muna-kermaseos papujen päälle vuokaan.

  7. Paista piirakkaa uunin keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki Voit myös tehdä piirakan pyöreään (Ø 22–23 cm) vuokaan.

Kommentit (0)