Munakoisot syödään samaan tapaan kuin uuniperunat, eli uunin jälkeen ne halkaistaan ja päälle lusikoidaan mausteista harissatahnaa, viilentävää jogurttia ja yrttejä.
Harissamunakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Pistele veitsen kärjellä munakoisoihin reikiä. Valele öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat läpipaahtuneita ja pehmeitä.
-
Sulata voi pannulla ja sekoita siihen harissa ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Halkaise munakoisot kuin uuniperunat ja ripottele suolaa ja pippuria sisuksiin. Valuta kuumaa harissavoita päälle. Lusikoi jogurttia päälle.
-
Koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.