Munakoisot syödään samaan tapaan kuin uuniperunat, eli uunin jälkeen ne halkaistaan ja päälle lusikoidaan mausteista harissatahnaa, viilentävää jogurttia ja yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Helppo
Harissamunakoisot
Ainesosat
4
keskikokoista munakoisoa
2
rkl
öljyä
75
g
voita
1½
rkl
harissaa
1
valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
korianteria ja seesaminsiemeniä
Vaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Pistele veitsen kärjellä munakoisoihin reikiä. Valele öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat läpipaahtuneita ja pehmeitä.
-
Sulata voi pannulla ja sekoita siihen harissa ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Halkaise munakoisot kuin uuniperunat ja ripottele suolaa ja pippuria sisuksiin. Valuta kuumaa harissavoita päälle. Lusikoi jogurttia päälle.
-
Koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.