Keikauskakut ja musta tee, helppo herkku saunan jälkeen!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo
Herkkusienikeikaukset
Ainekset
200
g
herkkusieniä
1
tl
voita tai margariinia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
timjaminoksaa
3-4
tomaattia
1
dl
juustoraastetta (esim. emmental)
½ pkt / 300
g
isoa lehtitaikinalevyä
Voiteluun
1
kananmuna
Työvaiheet
- Leikkaa jäisestä taikinasta puolet ja jätä huoneenlämpöön sulamaan. Laita loppu taikina takaisin pakastimeen ja käytä myöhemmin. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna rasva paistinpannussa. Lisää sienet ja anna niiden paistua, kunnes neste on haihtunut ja ne ovat saaneet kauniisti väriä. Mausta sienet suolalla, pippurilla ja timjaminlehdillä.
- Huuhtele ja viipaloi tomaatit 12 viipaleeksi. Sipaise muffinipellin koloihin hiukan rasvaa. Jaa sieniviipaleet tasaisesti koloihin. Ripottele juustoraaste päälle. Pane jokaiseen koloon yksi tomaattiviipale.
- Levitä taikina jauhotetulle työpöydälle. Ota juomalasi, jonka halkaisija on suunnilleen samankokoinen kuin muffipellin kolot. Paina juomalasin suulla taikinasta 12 kiekkoa. Jos taikina tuntuu niukalta, kauli sitä isommaksi. Nosta kiekot muffinipellin koloihin. Voitele pinta kananmunalla.
- Nosta pelti uuniin ja kypsennä noin25 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetki. Jos taikina kohoaa paljon paistamisen aikana, voit painaa kakkuja hiukan kasaan, ennen kuin irrotat ne vuoasta. Kumoa kakut työpöydälle ja nosta tarjolle. Voit tarvittaessa auttaa veitsellä, jos kakut eivät tahdo irrota vuoasta. Ripottele timjaminlehtiä pinnalle ja tarjoa lämpimänä.
VINKKI! Jos raakaa taikinaa jää yli, voit tehdä siitä leipätikkuja.