Herkkusienet ovat mainioita risotossa. Miedon makunsa vuoksi niitä saa olla risoton joukossa paljon.
Herkkusienirisotto
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista puolet sienistä sipulin ja timjamioksien kanssa voissa pannulla, 3–5 minuuttia.
-
Siirrä sienet ja sipulit sivuun, lisää pannulle voita ja paista loput sienet, 3–5 minuuttia. Jätä ne pannulle, mutta ota pannu pois liedeltä. Mausta molemmat sienierät suolalla ja pippurilla.
-
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota keskilämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada viini kattilaan ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt.
-
Kiehauta liemi. Kaada riisin joukkoon lientä kauhallinen kerrallaan niin, että lisäät uuden erän vasta kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä keskilämmöllä 17–20 minuuttia. Riisissä saa olla vähän purutuntumaa.
-
Raasta parmesaani hienoksi.
-
Nappaa timjamit pois sieni-sipuliseoksesta ja lisää seos kypsän risoton joukkoon ranskankerman ja parmesaanin kanssa. Kuumenna pannulla olevat sienet vielä nopeasti. Jaa risotto ja sienet lautasille.