Kaupallinen yhteistyö
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.

Hauduta ruokaisa talvipata puhtaista luomujuureksista, ohrasta ja maukkaasta kasvisliemestä. Vuohenjuusto ja pähkinät viimeistelevät lempeän makunautinnon.

Annoksia
kuudelle
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen luomujuurespata

Ainekset

n. 1,2
kg
luomujuureksia (esim. porkkana, punajuuri ja palsternakka)
2
sipulia
4-6
valkosipulin kynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
hunajaa
1
tl
Pansuolaa
1
l
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
2
dl
luomu ohrasuurimoita
muutama oksa timjamia
200
g
luomu vuohenjuustoa
1
dl
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Kuori ja paloittele juurekset noin 3 cm lohkoiksi. Jos käytät punajuuria, pilko ne muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.

Nosta paloitellut juurekset sektoreittain pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy, suola ja hunaja. Paahda juureksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.

Kiehauta juuresten paahtuessa vesi. Liuota kiehuvaan veteen Reformi Luomu -kasvisliemikuutiot.

Mittaa ohrasuurimot uunipadan pohjalle. Nosta päälle paahdetut juurekset ja timjaminoksat. Lisää kuumaa lientä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsyneet ja imeneet suurimman osan lientä.

Ota pata pois uunista ja nosta uunin lämpötila jälleen 250 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet padan pinnalle. Ripottele päälle pähkinät ja nosta pata uuniin vielä 5 minuutiksi tai kunnes vuohenjuusto saa kauniin värin.

Vinkki: Pata sopii hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä tai lisukkeeksi kokonaisena grillatulle kanalle.

 

Kommentit (2)

Sari Rantala
Seuraa 
Liittynyt11.5.2016

HUOM! Ohra ei ole gluteeniton vilja. Se on ehdottomasti keliaakikoilta kielletty.

Tiina Valkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei Sari! Kiitos huomiostasi. Resepti oli livahtanut virheellisesti gluteeniton deli -kategorian alle, mutta asia on nyt korjattu. Itse reseptissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta, ainoastaan luomusta. Jos reseptin haluaa tehdä gluteenittomana, voi ohran korvata esimerkiksi riisillä.

Ystävällisin terveisin,
Tiina Valkonen
Tuottaja

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suloiset pikkugalettet täytetään raastetulla palsternakalla ja sinihomejuustolla.

Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkagalettet

Ainekset

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
dl
grahamjauhoja
1
tl
suolaa
250
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
palsternakkaa raasteena
1
rkl
öljyä
2
omenaa
125
g
sinihomejuustoa
1
dl
ranskankermaa
Lisäksi
1
kananmuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
2
viikunaa
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta palsternakka. Paista raastetta pannussa öljyssä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Raasta omenat kulhoon. Murustele juusto joukkoon. Lisää palsternakka ja ranskankerma ja sekoita.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin ½ cm paksuksi levyksi. Leikkaa siitä taikinapyörällä viisikulmioita (Ø noin 15 cm) ja siirrä ne leivinpaperille pellille. Lusikoi täytettä keskelle ja taita kulmat keskustaa kohden. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele galettet karpaloilla ja/tai viikunoilla sekä timjamilla. Tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Palak paneer sekä naan leipä
Palak paneer sekä naan leipä

Palak paneer on herkullinen ja nopea arkiruoka kasvisruokaa arvostavalle. Kun lisäät joukkoon pähkinöitä, niin saat lisää vielä lisää proteiinia ja makua. Tulisuutta voit säädellä vähentämällä currytahnan annostusta. Annokseen voi käyttää joko tuoretta, tai pakastepinaattia. Naan leipä...

Annoksia
2
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Palak paneer pähkinöillä

Ainekset

1
rkl
vehnäjauhoja
0,5
dl
vettä
1
tl
korianterin siemeniä
1
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa, eli juustokuminaa
1
tl
punaista chilijauhetta
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookoskermaa (250 ml)
1
pussi
pakastepinaattia (250 g)
1
pkt
esim. Valion kotijuustoa kuutioituna
70
g
pähkinöitä, esim. cashew

Työvaiheet

1. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan huolellisesti ja laita sivuun odottamaan.
2. Laita ruokaöljyä tilkka pannulle ja lisää siihen korianteri, kurkuma, chili ja jeera ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. (Mausteet alkavat tuoksua hyvältä.)
3. Lisää mausteiden joukkoon hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja jatka kuullottamista. Lisää currytahna ja sekoita hyvin joukkoon. Anna hauta n. 5 minuuttia koko ajan miedolla lämmöllä.
4. Lisää pakastepinaatti ja sokeri, jos lisäät pinaatin jäisenä, niin sulattele rauhallisesti.
5. Lisää vehnäjauhoseos ja sekoita hyvin joukkoon, anna hauta hetken keskilämmöllä.
6. Lisää kookoskerma ja anna hautua vielä ilman kantta n. 5 minuuttia.
7. Lisää joukkoon kuutioitu kotijuusto sekä pähkinät ja kiehauta seos.
'
Huomaa; jos käytät tuoretta pinaattia, niin ryöppää niitä 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, valuta ja laita sen jälkeen jääkylmään veteen hetkeksi ja valuta taas. Hienonna sen jälkeen tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Tuoretta pinaattia käytettäessä tarvitaan hieman vähemmän vehnäjauhoja sakeuttamaan kastiketta. Jos kastikkeesta tulee liian vahvaa, niin ohenna vedellä.

Nauti joko keitetyn riisin ja/ tai naan leivän kanssa.
Naan leivästä löytyy hyviä reseptejä netistä. Leivät voi kypsentää myös paistinpannulla. Paista ohuita leipiä pannulla ilman rasvaa n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Käytä keskilämpöä, jotta taikinaan muodostuu mukavia ilmakuplia. Huomaa, että taikinaa tulee nostattaa ennen valmistusta n. 1 tunti.

Kommentit (0)