Intialainen voi-kasviscurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele kukkakaali varsineen kulhoon. Lisää myös hyväkuntoiset suojalehdet. Lisää öljy, korianteri ja suola. Sekoita käsin nostellen ja levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
-
Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sauvasekoittimen myllyyn. Lisää tomaattimurska ja soseuta sileäksi.
-
Sulata voi isolla pannulla tai paistokasarissa. Kun voi alkaa kuohua, lisää tomaattikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää garam masala, kurkuma ja chilijauhe.
-
Valuta kikherneet ja lisää ne kastikkeeseen. Keitä 5 minuuttia. Mausta kastike hunajalla ja suolalla.
-
Lisää kerma, kukkakaalit ja vihreät pavut. Peitä pannu kannella ja hauduta noin 8 minuuttia tai kunnes pavut ovat kuumentuneet.
-
Paahda mantelilastuja kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia. Siirrä ne pois pannulta. Tarjoa curry mantelilastujen, korianterin ja keitetyn basmatiriisin kanssa.