Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
13:52 | 20.9.2013

Italialainen papupata

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pavuista, kaalista ja porkkanasta muhii kaikessa rauhassa herkullinen pataruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1h 20 min + 12h
Keskivaikea

Italialainen papupata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
valkoisia papuja
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
8
kpl
lehtikaalinlehteä
1/2
kpl
valkokaalia tai keräkaalia
6
kpl
perunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
7
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
suolaa
mustapippuria

Vaiheet

  1. Liota pavut runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Siivilöi liotusvesi pois. Laita pavut puhtaaseen, kylmään veteen ja keitä noin 10 min.
  2. Kaada vesi pois ja kypsennä pavut puhtaassa vedessä, miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Lisää suola vasta keittämisen jälkeen, ettei se sitkistä papujen kuoria.
  3. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi kaali pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota porkkanoita, sipuleita ja kaalia kattilassa öljyssä hetki.
  4. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista sekoitellen noin puoli minuuttia. Kaada pataan kasvisliemi ja lisää perunat ja sokeri. Jos käytät valkokaalia, lisää se perunoiden kanssa (lehtikaali kannattaa lisätä vasta, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia). Anna keiton porista kannen alla keskilämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 20 min).
  5. Lisää pataan pavut ja tarvittaessa kasvislientä. Soseuta sauvasekoittimella huolettomasti siten, että pata sakeutuu hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Lisää pataan muita kasviksia, kuten paprikaa, munakoisoa tai juureksia. Voit halutessasi raastaa pataan myös parmesaania.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
papu
italialainen
papupata
Touch of Taste: Pataruoat
Vegebaari

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini