Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Kiedo juustolla täytetyt jalapeñot lehtitaikinasuikaleisiin ja saat halloweenin sympaattisimmat pikkunaposteltavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Jalapeño-muumiot

Ainekset

2-3
levyä
lehtitaikinaa (pakaste)
10
tuoretta jalapeño-chiliä
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
cheddarjuustoa raastettuna
1
viipale
valkoista juustoa
unikon- tai mustia sinapinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Nosta taikina levyt sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Halkaise chilit pitkittäin ja puhdista siemenet pois.
  3. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste keskenään. Täytä chilit seoksella.
  4. Kauli taikinalevyjä hieman pidemmiksi. Leikkaa niistä pitkiä, noin puolen sentin levyisiä suikaleita. Kääri täytetyt chilit suikaleisiin.
  5. Paista chilejä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Tee muumioiden silmät leikkamalla juustoviipaleesta pillin päällä pieniä ympyröitä ja asettamalla unikon- tai sinapinsiemenet mustuaisiksi. Asettele silmät paikoilleen muumioihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)